Loeb: Budeme útočit

Josef Janoušek, 27. července 2009, 11:14 Google+

Po třech výpadcích, kdy se ani jednou neobjevil na stupních vítězů, čeká na úřadujícího Světového šampióna další a velice náročná soutěž, kterou bude Neste Oil Rally Finland. Na ní bude muset fenomén posledních sezon útočit na dosud vedoucího muže šampionátu Mikko Hirvonena, na kterého ztrácí jeden jediný bod.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally cyprus

rally cyprus | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Přesto, že se v loňském roce podařilo Loebovi ve Finsku zvítězit, nebude to mít vůbec jednoduché. Hirvonen je v psychické výhodě a v neposlední řadě pojede doma na specifické a rychlé trati, proslulé mnoha horizonty. Loeb proto využil pauzu před startem soutěže k nabrání sil aktivním odpočinkem: "Jsme v těžké situaci, ale cítím se velmi uvolněně. Doma mě navštívili přátelé a strávili jsme nějaký čas v Alpách jízdou na raftu, kajaku a MTB. Čekají nás poslední čtyři podniky šampionátu a tak nám nezbývá nic jiného než jít do útoku. Při kontrolovaném riziku se nám může útok podařit," řekl Sebastien Loeb.

"V loňském roce jsme dokázali, že můžeme při Finské rally domácím jezdcům konkurovat. Poté nás čeká Austrálie, která bude pro všechny úplně nová. V Katalánsku bychom měli mít teoreticky navrch, ale víme, že Mikko udělal na asfaltu výrazný pokrok. Poslední soutěží bude Wales Rally GB, kde jsme loni triumfovali, ale víme také, že i tam se bude Mikko cítit jako doma. Jedno je ale jisté, ten kdo zvítězí ve Finsku, bude mít na své straně psychickou výhodu před posledními třemi soutěžemi," uzavřel Loeb.

Vytisknout

Diskuze: Loeb: Budeme útočit

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Novikov, Evgeniy

Novikov potvrdil start s Fabií S2000 na Barum Rally Zlín

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud