ISC: Ve WRC maximálně čtyři značky

rally sardegna

rally sardegna | foto: Stobart Motorsport

Promotér WRC, společnost ISC, by ráda v nejvyšší kategorii rallysportu viděla další nové značky. Více jak čtyři výrobce by ovšem nechtěla.

Šéf ISC, Neil Duncanson, řekl, že ve WRC nechce více jak 4 výrobce. „Bez debat mohu říci, že bychom chtěli více výrobců. Více jak čtyři však ne. Když North One TV v roce 2000 vysílala WRC, bylo zde sedm výrobců a podle mého názoru to bylo méně efektivní,“ řekl Duncanson.

Duncanson vzpomíná na tehdejší poměry: „Za prvními čtyřmi výrobci neměly ostatní značky šanci na vítězství. Neměly ani na to, aby se dostaly na pódium. Nemyslím si, že to bylo dobré pro týmy.“

Také Vám vadilo více vírobců ve WRC? Nad názorem šéfa ISC zůstává rozum stát...



Zatím se ale šéf ISC nemusí moc touto otázkou zabývat, protože o vstup do WRC moc velký zájem není. Zatím pouze Ford a Citroën nastupují pravidelně do šampionátu se svými továrními týmy. Minulý týden se objevily spekulace ohledně možného nástupu Škodovky. Český tým se ale zatím výhradně soustředí na IRC. Zatím nejžhavějším kandidátem se tedy zdá Proton, který by mohl spojit svoje síly s Prodrivem. Spekulovalo se také o Fiatu nebo VW.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu