Hirvonen: Bude to těžká bitva, Wales mám rád

iM2, 22. října 2009, 14:57 Google+

Mikko Hirvonen je připraven na těžkou bitvu, která ho čeká na Rally Great Britain, když si zde může zajistit svůj první titul ve World Rally Championship.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally sardegna

rally sardegna | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Hirvonen jde do závěrečného závodu sezony s jednobodovým průběžným vedením, které se pokusí ubránit před úřadujícím šampiónem, Sébastienem Loebem. Finovi se letos podařilo vyhrát čtyři soutěže a pro technickou poruchu musel odstoupit jen jednou, jen jedinkrát tak nedojel na stupních vítězů. To mu dává solidní šance na zisk titulu. Mikko sám říká, že se pod tlakem necítí.

„Situace je samozřejmě velice vzrušující a už se nemohu dočkat startu rally, ale necítím nějaký tlak. Bude to velká bitva, kterou nesmíme podcenit. Musím odvést dobrou práci. Veškerý tlak jsem se před soutěží snažil odhánět od mé osoby,“ říká Mikko Hirvonen.


„I když jsem zde v minulosti vyhrál, tak tato rally ke mně vždy nebyla vlídná. Pokusím se užít si závod, dobře ho znám. Cesty jsou rychlé a plynulé, možná ještě rychlejší než u nás ve Finsku. Kdybych si měl vybrat rally, kde bych měl bojovat o titul, tak bych si vybral Finsko. Ale Británie by byla druhou soutěží v pořadí. Mám to zde rád, zkoušky mi snad budou sedět. V tomto ročním období ještě nebudou pokryty sněhem nebo ledem, takže by to mohlo být perfektní,“ uzavírá Mikko Hirvonen.

Jako vedoucí muž průběžného pořadí pojede Mikko na úvodním dni rally jako první, jako velkou nevýhodu to však nebere: „Není to ten typ rally, kde je velký rozdíl mezi tím, zda-li jedete první , druzí, nebo třetí. Pokud bude hodně bláta, tak bude nejlepší jet jako první. Pokud bude povrch suchý a prašný, tak taky. Jsem rád, že budu startovat jako první.“

 

 

Vytisknout

Diskuze: Hirvonen: Bude to těžká bitva, Wales mám rád

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally cyprus

Ogier se vrací na místo činu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud