Hirvonenovi unik titul o pouhý bod!

iM2, 25. října 2009, 20:01 Google+

Sen posádky Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen o zisku mistrovského titulu se rozplynul po fantastickém duelu, který svedla ve Velké Británii se Sebastienem Loebem. Přitom chybělo tak málo, konkrétně 1 bod!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally sardegna

rally sardegna | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Po více než 4040 km, ve kterých jsme letos sledovali jeden z nejnapínavějších duelů o titul za poslední roky, se mělo o mistru pro letošní rok rozhodnout až v 79,84km poslední etapy dvanáctého závodu roku. Rozuzlení přišlo po jednom ze skoků na trati třetí etapy, po němž Mikko hodně ztratil. Fin do závěrečné etapy startoval se ztrátou 30,2s na Francouze.

Podmínky na tratích byly typický britské. Lesní šotolinové tratě byly blátivé, počasí bylo zatažené, občas zapršelo a k tomu všemu byla často mlha. 29letý Hirvnonen se Loebovi přiblížil, když vyhrál nedělní úvodní speciální zkoušku, Port Talbot. Jeho ztráta se pak smrskla na nějakých 11s, to mu dávalo naději. Loeb však ukázal svoji výhodu na klasické zkoušce, Rheola. Do cíle zbývaly dvě zkoušky a Sébastienův náskok byl 18,2s. V úvodní části 17.41km dlouhé Port Talbot byl Hirvonen rychlejší. Jeho šance se však rozplynula asi tak v půlce RZ.

Spolehlivý a rychlý, přesně takový je Mikko Hirvonen



„Na jednom skoku jsme se vznesli, při dopadu nám odpadl levý držák kapoty. Pravý však zůstal na svém místě a držel kapotu, která ve větru odstávala. Nic jsem neviděl, a tak jsem zastavil, abych jí odtrhl. Byla to smůla,“
říká Mikko Hirvonen.

Do poslední zkoušky Mikko startoval s náskokem pouhých 0,9s na třetího Sorda, nakonec však soutěž zakončil s náskokem 1s. „Jsem pochopitelně frustrovaný, když mi k titulu chyběl jen takový kousek. Jsem však šťastný, protože jsem dokázal bojoval s šestinásobným šampiónem do poslední zkoušky sezony. Během roku se nám začalo dařit hlavně v úvodu sezony, myslím, že na tento finish se bude dlouho vzpomínat.“

V roce 2007 Mikko sbíral zkušenosti po boku Marcuse Grönholma

„Po prvních dvou ranních zkouškách jsem si myslel, že se mi to podaří. Na konci mi však chyběl čas, který jsem ztratil včera. Získal jsem 11 podií ve 12 závodech, ale potřebuji více vítězství. Mou výzvou je porazit Loeba než skončí. Tento rok sem se hodně naučil a příští rok budu zpět ještě silnější,“ slibuje Mikko Hirvonen.

 

Vytisknout

Diskuze: Hirvonenovi unik titul o pouhý bod!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

loeb, sebastian

Sébastien Loeb, vizitka

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud