Tým Škoda Motorsport byl čtrnáct dní ve Francii

Josef Janoušek, 21. prosince 2009, 10:02 Google+

Tovární tým Škoda Motorsport pilně se připravující na Rally Monte Carlo zakončil čtrnáctidenní francouzský test, který se odehrál v horské oblasti Trievés pod masívem Vercors se základnou v Nice.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký, Jan

Kopecký, Jan | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Za přítomnosti Jana Kopeckého, Juho Hänninena a novice v týmu pro Monte Carlo, domácího pilota Nicolase Vouiloze probíhal test první tři dny v Trievés na z části suchém, mokrém a ledovými plotnami pokrytém asfaltu. Právě v Trievés byl testu přítomen i Guy Wilks, vítěz posledního podniku IRC s mladoboleslavským speciálem, který by se s Fabií S2000 měl objevit v nadcházejícím ročníku IRC s podporou Škoda UK. Wilks absolvoval v cocpitu zeleného speciálu půldenní test.

                 

Poté se tým přesunul do vyšších poloh a zbytek týdne absolvovali jen Jan Kopecký s Juho Hänninenem. Finskému pilotovi se však stal jeden úsek v okolí Saint Michael osudný, v úseku s větším množstvím sněhu byl Hänninen příliš rychlý a následující náraz do mostku zapříčinil ukončení testu z důvodů poškození ochranného rámu.

                 

Francouzský test zakončil český tým na úseku, kde se vyskytovalo větší množství sněhu za přítomnosti inženýrů z týmu Oreca, kteří se starájí o vývoj motoru Fabie S2000 a techniků BFGoodriche. "V současné době pracujeme na točivém momentu motoru. Napomáhají nám k tomu místní podmínky, kdy je motor dlouho ve vysokých otáčkách. Snažíme se najít kompromis, aby výkonová křivka motoru byla lineární," řekl jeden z inženýrů týmu Oreca.

                 

"V těchto těžkých a neustále se měnících podmínkách se snažíme najít to nejlepší řešení pneumatik pro jezdce. Zkoušíme slicky na sněhu a někde pneumatiky s hroty na čistém asfaltu," doplnil technik BFGoodriche.

                 

Vytisknout

Diskuze: Tým Škoda Motorsport byl čtrnáct dní ve Francii

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Grzyb, Grzegorz

Systém Majstrovstiev Slovenska v rally 2010

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud