Debut Fiesty S2000 nejen na Monte Carlu

iAdam, 21. ledna 2010, 09:37 Google+

Do zahájení sezóny mistrovství světa zbývají ještě tři týdny. Ford se rozhodl využít této skutečnosti k propagaci své nové zbraně Fiesty S2000 a poslal nyní volné tovární jezdce s touto technikou do světa. Závodní debut tak nezažívá Fiesta S2000 jen na Monte Carlu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
maurin, julien

maurin, julien | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

O tom, že na Monte Carlu startují dvě tovární Fiesty S2000 a že jednu z nich vodí Mikko Hirvonen, ví už asi každý. Není to však jediný start tohoto vozu. M-sport vyslal další svého továrního jezdce Khalida Al Qassimiho na šotolinovou Qatar International Rally, která startuje dnes. Na této rally se postaví na start s stejným vozem také nezmar a všestranný sportovec Nasser Al -Attiyah, jenž si minulý týden vyjel na slavné Rally Dakar s továrním Volkswagenem druhé místo.

Hirvonen si v prvním dni Rallye Monte Carlo počínal poměrně přesvědčivě a zajistil si průběžné vedení. Druhá Fiesta již díky nehodě Maurina nepokračuje


Tyto soutěže jsou tak první možností jednak prezentovat nový vůz v podmínkách opravodové soutěže a jednak první možností pro tovární jezdce z mistrovství světa vyzkoušet si novou techniku, na jejíž bázi by měly být vozy, které v roce 2011 nahradí v mistrovství světa součastná "wrcéčka".

Nespí však ani rival Fordu Citroen. Ten, jak jsme vás již informovali (celý článek naleznete zde), minulý týden dokončil první významné testy vozu stejné kategorie na bázi typu DS3. Na francouzské šotolině se během pěti dnů vystřídali Philippe Bugalski, Sebastien Loeb a Dani Sordo.

Vytisknout

Diskuze: Debut Fiesty S2000 nejen na Monte Carlu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Meeke, Kris

Meeke: Musím myslet na šampionát, Hirvonen ne

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud