Solberg na asfaltech s Fiestou, ma nastarosti její vývoj

stobart

stobart | foto: Stobart Motorsport

Henning Solberg přesedne na asfaltové soutěže šampionátu WRC z Fordu Focus WRC do Fordu Fiesta Super 2000. I Fiesta bude vyvedena v barvách sponzora Expert, debut čeká na Nora za volantem tohoto vozu příští měsíc v Bulharsku.

Do jihoevropské soutěže nastoupí sice Henning s podporou týmu Stobart, ale nebude nominovaný na body. Mimo startu v Bulharsku čekají na Henninga ještě další tři asfaltové starty s vozem S2000, bude se jednat o zbývající asfalty (Španělsko, Německo a Francie).

Henninga bude jako obvykle navigovat jeho spolujezdkyně Ilka Minorová, čímž se vyvracejí spekulace o snaze Pettera přebrat bratrovi spolujezdce. Solberg pojede za Stobart s Focusem WRC na zbývajících šotolinových podnicích seriálu.

„Zatím jsem na Fiestu slyšel pouze chválu. Jsem rád, že si budu moct nový vůz vyzkoušet a porovnat jeho chování s Focusem WRC. Bulharsko bude pro každého nová soutěž, což dává všem stejné šance. Jsem rád, že pojedu s novým vozem právě zde. Je to velká výzva a myslím, že si zdejší start užiji,“ říká Henning.

Henning Solberg vloni na asfaltu vybojoval dokonce 4. místo

„Je to skvělá zpráva, že se Henning zúčastní zbývajících asfaltových podniků s Fiestou. Z Fiesty vzejde nový WRC vůz a to dává Henningovi šanci, aby se zapojil do vývoje tohoto vozu. Doufám, že na základě jeho poznatků, se nám podaří nové WRC pořádně vylepšit,“ poodhaluje Wilson Henningův úkol.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu