Ford a Citroën testují ve Velké Británii, Mini na Sardinii

iM2, 27. listopadu 2010, 14:37 Google+

Dva tovární týmy letošní sezony, Ford a Citroën, zůstaly i po odjetí poslední soutěže roku ve Velké Británii, aby zde mohli otestovat nová auta pro rok 2011. Z obou táborů zatím zní pozitivní hlasy. Mini je v současné době na Sardinii.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
MINI

MINI | foto: www.prodrive.com

Sdílejte článek

Jedna sezona sice skončila, ale přípravy na tu druhou jsou v plném proudu. U Citroënu převzal testovací úlohu na voze DS3 WRC Sébastien Loeb. Ford jezdí s Fiestou WRC v hrabství Cumbria. Pro oba vozy továrních týmů se jedná o první nasazení do extrémně těžkých podmínek, kterou jsou pro Británii tolik typické.

DS3 WRC byla do této chvíle testována převážně ve Francii. Výsledky byly povzbudivé, což potvrzuje i Loeb: „Přijel jsem rovnou ze soutěže, což je dobré, protože mám stále rytmus. První dojem z vozu je výborný.“

„Mluvil jsem s jezdci, inženýry a všemi zúčastněnými na tomto projektu. Všichni byli spokojení. Nejlepší důkaz toho, že práce pokračují dobře, je skutečnost, že Sébastien Loeb prodloužil smlouvu i na rok 2011. To znamená, že je s vývojem vozu spokojený, jinak by za mnou přišel a řekl, že už dál nechce pokračovat,“ říká Quesnel.

I u Fordu jsou s testy spokojeni. Poprvé vyjeli s Fiestou RS WRC specifikace 2011 na britské šotolině. Jari-Matti Latvala k tomu řekl: „S novým vozem vše probíhá dobře. Děláme pokroky a musím říct, že je to vzrušující auto. Už teď se mi zdá dobře vyvážené a také síla motoru je dobrá. Je dobré sedět v budoucím autě. Do startu sezony ve Švédsku se s ním ještě hodně svezu. Musíme posbírat co nejvíc zkušeností.“

V prosinci budou obě značky jezdit se svými vozy ve Skandinávii. Auta tak poprvé okusí sníh.

To Prodrive začal s testy Mini Countrymanu WRC na Pyrenejském poloostrově, poté byl vůz na testech v Británii. V současné době jezdí Kris Meeke s novým Mini na Sardinii. Na ostrově, kde se jezdí i MS, se prvně Countryman představil na asfaltu, šotolinový test bude následovat.

Vytisknout

Diskuze: Ford a Citroën testují ve Velké Británii, Mini na Sardinii

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Duval, Francois - Giraudet, Denis

Duval chce zpět do MS

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud