Czech Ford National Team před Sardínií posílil

Tomáš Urban, 3. května 2011, 18:54 Google+

Česká posádka Martin Prokop-Jan Tománek odstartuje do první rychlostní zkoušky letošní Rally Sardegna v pátek 6.5., krátce po desáté hodině dopolední. Tentýž den v 17,40 oslaví první týden svého pobytu na světě Michaelka Tománková. Nejspíš ještě nebude sledovat, jak si její tatínek vede v náročném závodě, naproti tomu jeho myšlenky i přes závodní soustředění k čerstvé ratolesti určitě tu a tam zabloudí. Čerstvě trojnásobný otec a nejzkušenější český spolujezdec musel hned v neděli odcestovat do Olbie, kde se tradičně nachází centrum italské soutěže, a proto sleduje první dny svého nejčerstvějšího přírůstku pouze zprostředkovaně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin - Tománek, Jan

Prokop, Martin - Tománek, Jan | foto: CFNT Média

Sdílejte článek

Říká se, že jezdec se s každým dítětem o pár desetinek vteřiny zpomaluje. Jak je to u  spolujezdce - člověka, na jehož přesnosti a schopnosti dokonalé koncentrace záleží  neméně? Jak dopadne rozpor mezi otcovskou zodpovědností a velkou mírou rizika, která je ukryta na každém metru rychlostních zkoušek? „ Mám skvělé děti, na které jsem pochopitelně pyšný. A k tomu ještě můžu dělat v životě to, co mě ohromně baví. Dokonce se zdá, že to dělám dobře. Takže pokud i Jenda, Janička a Michaelka  jsou nebo budou pyšní na mě – co si jako táta můžu víc přát! To přece za tu trošku rizika stojí,“ komentuje šťastný otec. Takže žádné přidávání brzd do rozpisu náročných zkoušek ve vnitrozemí Sardinie nehrozí?    „To víte, že k rozpisu tu a tam řeknu své. Koneckonců jsme v autě dva, čtyři oči vidí víc a i Martin může při zdlouhavých seznamovacích jízdách polevit v koncentraci. Ale moje připomínky vychází spíše ze zkušeností, vliv počtu dětí jsem na sobě zatím nezpozoroval,“ dodává Jan Tománek, stálice na rallyovém nebi. Spolujezdec, který jako jeden z mála Čechů ví, jak chutná chlebíček v továrních týmech, vyzkoušel si Dakar a neztratí se ani za volantem, jak dokázal při nedávném absolvování prestižní rallyové školy.

Zkušenost za volantem, ať už při některých etapách Dakaru tak v rallyovém autě mi ohromně pomůže pro pochopení toho, jakou informaci a kdy pilot potřebuje od „mitfáry“ dostat. A pochopitelně jsou cenné při tvorbě rozpisu v průběhu seznamovacích jízd.“

Ale co Martin Prokop? Nebude ho vědomí, že má vedle sebe trojnásobného otce, při nadcházející bitvě brzdit? „Právě naopak! Každé mimčo si zaslouží svou vlastní kupu tátových pohárů do pokojíčku, takže teď se do toho musíme kvůli Michaelce pořádně opřít! Navíc teď vlastně máme v průměru každý 1,5 dítěte, takže jako posádka patříme k těm plodnějším a můžu se taky naparovat !,“ usmívá se pilot Czech Ford National Teamu.

Přejeme Martinovi s Jendou mnoho štěstí v další bitvě SWRC. A hlavně Michaelce Tománkové krásný, pestrý a šťastný život !

 

Vytisknout

Diskuze: Czech Ford National Team před Sardínií posílil

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Daňhelová, Martina

Martina Daňhelová: "Ve výjezdu na Ještěd jsme se kochali"

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud