Todt: Evropa má až moc závodů MS

iM2, 21. června 2011, 16:52 Google+

Na víkendové Rally Acropolis se objevil také prezident Mezinárodní automobilové federace, FIA, Jean Todt. Promluvil o některých důležitých otázkách ohledně budoucnosti mistrovství světa. Mimo jiného řekl, že by chtěl opět závod v Africe.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Novikov, Evgeniy - Giraudet, Denis

Novikov, Evgeniy - Giraudet, Denis | foto: Stobart Motorsport

Sdílejte článek

Náročná soutěž v Řecku je přesně tím, co má bývalý soutěžák rád. Prezidentovi FIA se líbí soutěže, ve kterých hraje prim vytrvalost a odolnost. Todt, který se osobně zasadil o návrat Monte Carla do MS, byl potěšen návratem legendy do kalendáře WRC. Dalším jeho "snem" by bylo Abú Dhabí. Jean by totiž chtěl závodit někde na Blízkém Východu. Todt také nevylučuje návrat do Afriky. Evropské fandy rally však začal připravovat na to, že v budoucnu už v Evropě asi nebude tolik soutěží. 

"Mistrovství světa by se mělo reprezentovat pokud možno na všech kontinentech a v rozdílných regionech. Vedle klasických soutěží by zde měly být také nové výzvy. MS by také mělo být častěji v Asii, Africe a Severní Americe. To ale také znamená, že v Evropě je teď až moc soutěží. Jsem si jistý, že už kalendář na sezonu 2013 bude nést tyto změny," řekl Todt.

Při své návštěvě v Řecku však Jean Todt nechtěl mluvit o tom, které evropské závody by měly mít nejistou budoucnost. Krom toho se také pro budoucnost plánují rozdílné formáty soutěží a jednotlivé závody by také měly být delší (až 800 měřených km). "To jsou jen některé z mnoha nápadů. V uplynulých měsících se MS v rally dobře vyvíjelo. Aktuálně již máme tři a za nějakou dobu budou čtyři výrobce. Máme také celosvětově vyrovnaný kalendář s rozdílnými soutěžemi. Abychom udrželi tento vývoj, tak budeme jako FIA spolupracovat s promotéry, pořadateli a výrobci."

Vytisknout

Diskuze: Todt: Evropa má až moc závodů MS

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Veszprém Rallye (HUN)

Maďarská šotolina pozýva

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud