Škoda chce získat Neuvillea

iM2, 15. listopadu 2011, 20:32 Google+

Platí za nejnadějnějšího belgického jezdce rally v současnosti a jeho kariéra se začala velmi slibně rozvíjet. Řeč je samozřejmě o Thierry Neuvilleovi, který stále neví, kde bude příští rok jezdit. Nejpozději od roku 2013 by však chtěl sedět za volantem vozu WRC. A právě přes Škodu by mohla vést cesta k sedačce ve VW Polo R WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas

Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Plán vývoje Neuvillea měl přitom tři roviny. "První byla rok 2010, ten byl jednoduše učednickým. Druhá byla sezona 2011, kdy už jsem měl být schopný bojovat o vítězství. A třetí je sezona 2013, kdy bych se měl být schopen poprat o titul," popisuje Neuville příkladnou podporu ze strany importéra. Jestli ale i třetí rok opravdu pojede za volantem Peugeotu, zatím zůstává ve hvězdách. Po jeho vítězství na Golden Stage se totiž začalo spekulovat i o jiných variantách.

Jednou z nich by mohla být i Škoda. "Momentálně je vše otevřené. Jsem v kontaktu s Fordem, Škodou a nebo Volkswagenem. Ford mě požádal, abych otestoval WRC. Bohužel se to díky Peugeotu Francie nemohlo uskutečnit. To ale na druhou stranu chápu. Navíc se chci kompletně koncentrovat na moji sezonu v IRC. Jednání ale pořád probíhají a teď musíme počkat, jak by vypadala naše spolupráce s Peugeotem v příštím roce."

Mezitím se na Kypru potkal šéf Škody Motorsport, Michal Hrabánek, s Thierrym a jeho managementem, aby společně prodiskutovali jeho budoucnost. Nešlo prý pouze o sezonu 2012 ale i o další postup v kariéře mladíka. Neuville by chtěl už v příštím roce absolvovat alespoň tréninky k soutěžím MS, aby si na ně přivykl. Postupná změna Škody za VW v MS by byla logickým vyústěním. 

Neuville si z loajality k Peugeot Belgien-Luxemburg vzal čas na rozmyšlenou. Rozhodnutí o budoucnosti by ale mělo padnout v následujícím týdnu.

Vytisknout

Diskuze: Škoda chce získat Neuvillea

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Černý, Jan

Černý Kohout Britskou Rally nedokončil

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud