Ogier přestupuje k Volkswagenu! + VIDEO

iM2, 23. listopadu 2011, 10:55 Google+

Projekt Volkswagenu začíná nabývat na konkrétních obrysech. Wolfsburští potvrdili, že jejich jezdcem bude Sébastien Ogier, který odešel od Citroënu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien

Ogier, Sebastien | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

VW se podařilo udělat důležitý krok pro svůj vstup do WRC. Němcům se totiž podařilo si smluvně zajistit služby Sébastiena Ogiera, který nakonec obsasdil 3. místo v hodnocení letošní sezony, když vyhrál 5 soutěží (stejně jako Loeb). Ogier u Citroënu platil za "korunního prince" úřadujícího šampióna Loeba, ale když Loeb prodloužil a získal status jedničky, tak se rozhodl se svým navigátorem, Julienem Ingrassiou, přestoupit k VW Motorsport.

Zde ho čeká v následujícím roce vývoj vozu Polo R WRC, který se na start postaví v roce 2013. "Volkswagen je číslo jedna v Evropě a brzy bude i na světě. Jsem si jistý, že do MS vstupují s cílem získat titul. Těší mě, že u toho mohu od začátku být," říká Ogier.

Ulrich Hackenberger, šéf obchodního oddělení VW, je velmi potěšen touto smlouvou: "Oba dva jsou důležitými kousky v naší skládačce úspěšného rallyového týmu. Je to také důkaz důvěry našemu týmu, když se dva tak zkušení rallyový borci rozhodnou pro nově vznikající tým."

Také Kris Nissen, šéf VW pro motorsport, září radostí: "Jsme hrdí, že se tak rychlé a zkušené duo rozhodlo právě pro Volkswagen. Náš tým to jen posílí, musíme jim nabídnout rychlé a konkurenceschopné Polo WRC."

Do jednání o nové smlouvě byla zapojena i rallyová legenda, Carlos Sainz, který je u celého projektu hlavně kvůli jeho úspěšnému převedení do reality. "Pro mě je Sébastien jedním z nejlepších jezdců na světě," říká dvojnásobný mistr světa v rally a vítěz Dakaru 2010.

 

Vytisknout

Diskuze: Ogier přestupuje k Volkswagenu! + VIDEO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan

Kopecký na RACE OF CHAMPIONS

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud