Gassner mění Škodu za Mini

Gassner, Hermann jun. - Wüstenhagen, Kathi

Gassner, Hermann jun. - Wüstenhagen, Kathi | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Hermann Gassner se rozhodl přes zimu změnit vůz ve své garáži. Místo Škody Fabia S2000, se kterou jezdil po boku Hänninena letos v SWRC, se tam objeví Mini John Cooper Woorks S2000.

Minulý týden testoval Gassner společně s Harrym Huntem, Craigem Breenem (vítězem WRC Academy) a Haydonem Paddonem (ten kvůli zranění přímo za volantem neseděl) Mini John Cooper Works S2000. Mladíci si vůz vyzkoušeli na testovací trati Prodrivu.

Především pro Hermanna Gassnera juniora to byl velmi důležitý test. 23letý jezdec by měl v příští sezoně nastupovat s vozem Mini S2000 (1,6l turbo motor s restriktorem 30mm) do SWRC. "Hned od začátku jsem se v Mini cítil velmi dobře. Určitě mi hodně pomůže fakt, že jsem na turbo vozech vyrostl," říká Hermann.

Přípravy na Monte Carlo už běží na plné obrátky. Gassner ještě čeká na potvrzení od spozonzora, společnosti Red Bull, a pak už startům s Mini v MS v roce 2012 nic nebrání v cestě. "Bylo by to hezké. Zatím není nic jistého. Na testu jezdil opravdu dobře, mě to ale tak moc nepřekvapilo. Několik posledních let jsem ho sledoval a vychovával," říká šéf týmu BRR, Raimund Baumschlager. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu