Mahonen: Krize WRC je zároveň novou šancí

iM2, 23. února 2012, 14:05 Google+

Prezident komise WRC, Jarmo Mahonen, vnímá současnou krizi jako příležitost pro nový start. Kvalifikační formát by se podle něj dal ještě vylepšit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Al-Attiyah, Nasser - Bernacchini, Giovanni

Al-Attiyah, Nasser - Bernacchini, Giovanni | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

"V následujících týdnech se bude formovat budoucnost mistrovství," říká Jarno Mahonen. Poté, co selhala vyjednávání mezi mezinárodní automobilovou federací FIA a Eurosportem jako potenciálním novým promotérem mistrovství, hledá FIA nového partnera. Mezitím se navíc pořád debatuje na téma mezinárodního televizního pokrytí a pracuje se na řešení.

"Jsem potěšen, že FIA tuto problematiku podporuje, aby bylo nalezeno v co nejkratší době řešení. Všichni vnímají tuto situaci jako příležitost pro to, aby vzniklo něco nového. To ale znamená hodně práce, je dobré vědět, že máme spoustu lidí, kteří chtějí na budoucnosti MS pracovat," vysvětluje Mahonen. 

"Nemohu prozradit žádné detaily, ale pracujeme na plánech. V několika příštích dnech o tom budu moci říci více, ale vše by mělo proběhnout v pořádku," řekl Mahonen pro Autosport. Kromě televizního pokrytí mu dělá starosti také nový formát kvalifikace. Ve Švédsku jsme mohli sledovat kvalifikaci poprvé v praxi. Jen připomeňme pricip: Na předem známé trati jezdci zajedou své nejrychlejší časy a nejlepší z nich si pak může vybrat startovní pozci pro první den rally.

Mahonen však i zde vidí možnost zlepšení. "Kvalifikace je více propagačním elementem než oragnizačním. Ve Švédsku zafungovala dobře. Jinak mám ale obavy z toho, že budou mezi jezdci příliš velké odstupy. Tak jak tak nerozumím tomu, proč bychom měli dávat nejlepšímu jezdci ještě i nejlepší pozici - na to se budeme muset ještě jednou podívat," zakončil prezident WRC Komise.

Vytisknout

Diskuze: Mahonen: Krize WRC je zároveň novou šancí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Časopis

Rally 01 / 2012

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud