Loeb: Pokud se pojedou maratonské soutěže, skončím

iM2, 20. března 2012, 21:33 Google+

Zatímco prezident FIA, Jean Todt, by si přál v MS vidět delší soutěže, úřadující mistr WRC, Sébastien Loeb, má o soutěži MS zcela jinou představu. Soutěže by zakončil vždy v sobotu párty.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Jako nejúspěšnější jezdec automobilových soutěží všech dob si Sébastien Loeb zcela určitě může dovolit veřejně vyjadřit svůj názor na stav MS. Přání FIA, aby soutěže byly delší, se mu vůbec nezamlouvá. Francouz by místo toho radší viděl kratší a napínavé soutěže, vzorem by měl být nový formát Finské rally.

"Teď začínáme se seznamovacími jízdami v pondělí místo tradičního úterý. To znamená, že v centru soutěže musím být už v neděli a svůj pobyt si musím o den prodloužit. Raději bych byl, kdybychom se seznamovacími jízdami začínali ve středu zrána a ve čtvrtek končili. Rally by se odjela v pátek a sobotu, zakončena by byla sobotní párty a v neděli bychom mohli letět domů," taková je představa jezdce Citroënu. 

Představa Jeana Todta se mu vůbec nelíbí. Ten už nekolikrát kritizoval skutečnost, že se soutěže MS vyvinuly spíše ve sprint a vytratila se tak původní myšlenka rally. "Měli bychom více myslet na spolehlivost, výdrž a dobrodružství," zní rada Todta.

Loebovi se formát XXL soutěží nezdá: "Kdyby mi někdo řekl, že je to dobré pro média a že ta z toho něco mají, tak bych to pochopil. Jsem jezdec a jezdím tam, kde se mi řekne. Ale už to pro mě není ta pravá výzva. Pořád je více a více rychlostních zkoušek, které jsou prostě stále stejné." Loeb má s Citroënem platnou smlouvu do konce sezony 2013, ale ve smlouvě je kauzule, která mu umožnuje odejít již na konci letošního roku.

Vedoucí muž tabulky vypadá už z kraje sezony unaveně a vysvětluje, co sezona WRC obnáší: "Pravý důvod, který mě asi nakonec přiměje ke konci v soutěžích, bude cestování, které zabírá tolik času. Nechci říkat, že jsem již rozhodnutý, ale pro dlouhé soutěže už nenacházím motivaci."

Vytisknout

Diskuze: Loeb: Pokud se pojedou maratonské soutěže, skončím

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Abarth

Giandomenico Basso se vrací do IRC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud