Jari-Matti Latvala nabídl svůj post týmové jedničky pro Pettera Solberga

iM2, 3. dubna 2012, 21:28 Google+

Po své další jezdecké chybě v Portugalsku se Jari-Matti Latvala omluvil vedení Fordu a nabídl svůj status jedničky týmu. Šéf továrního týmu, Malcolm Wilson zase na oplátku prohlásil, že stále věří v jeho schopnosti. Podle něj je právě tento Fin jediným, kdo může porazit Sébastiena Loeba.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka

Latvala, Jari-Matti - Anttila, Miikka | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Po brzkém odstoupení Sébastiena Loeba se Fordu naskytla v Portugalsku skvělá šance snížit náskok francouzské značky v MS. Jenže oba tovární jezdci Fordu v pátek v extrémně náročných podmínkách neudrželi své Fiesty RS WRC na trati. Zatímco Petter Solberg předvedl skvělou stíhací jízdu, kterou korunoval ziskem 3. místa (po vyloučení Hirovnena, čtěte zde a zde), Jariho-Mattiho Latvalu přibrzdily další technické problémy a tak na body nedosáhl. 

"Jari nám nabídl svoji pozici týmové jedničky. Asi si myslel a smířil se s tím, že už nadešel čas," komentoval situaci pro Autosport Malcolm Wilson. Jenže ani tentokrát nehodlá Brit svého jezdce shodit a jemu - stejně jak Solbergovi - chce pomoci: "Aby se z toho dostal, tak mu musíme nabídnout pomocnou ruku. A to přesně chci udělat. Podle mě je Jari-Matti Latvala jediným jezdcem, který může v přímém souboji s Loebem uspět a vyhrávat soutěže. A pokud chcete být šampiony, tak potřebujete vyhrávat jednotlivé soutěže."

Wilson je přesvědčen, že Jari-Matti už brzy opět může bojovat o absolutní špičku a soutěž dojet a zvítězit: "Musím přiznat, že 3 chyby ve 4 soutěžích se mi nelíbí. Už ale několikrát dokázal, že je momentálně nejrychlejším jezdcem v poli MS a už jsem v tomto sportu dlouho, takže vím, že to jednou vyjde. Není žádný důvod pro to, aby Jari-Matti nevyhrál 4 následující soutěže. Už se to v minulosti stalo. Vzpomeňme si třeba na Colina McRae v sezoně 2001, tam také nedokončil několik soutěží a pak vyhrál 3 po sobě."

"Na naší strategii se zatím nic nemění," zdůrazňuje šéf Fordu. Pokud by ale současná situace přetrvala až do půlky sezony, tak: "Pak bych už něco pochopitelně změnil."


Vytisknout

Diskuze: Jari-Matti Latvala nabídl svůj post týmové jedničky pro Pettera Solberga

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Kostka, Tomáš

Tomáš Kostka pojede mistrovství ČR ve sprintrally s Citroenem C4 WRC!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud