Citroën vzpomíná na Bugalskiho: Ztratili jsme člena rodiny

iM2, 14. srpna 2012, 07:37 Google+

Sébastien Loeb a Yves Matton byli smrtí bývalého továrního jezdce týmu a jejich kolegy, Philippe Bugalskiho, šokováni. Thierry Neuville o něm mluví jako o svém mentorovi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
loeb, sebastian

loeb, sebastian | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Sobotní zpráva o smrti Philippeho hluboce zasáhla celý tovární tým Citroënu. Jezdci i čelní představitelé týmu byli zprávou o smrti muže, který značku na konci devadesátých let přivedl zpět do motorsportu, šokováni. "Tragická novinka mě zdrtila. Ztratili jsme někoho, kdo byl opravdu speciálním člověkem," řekl Sébastien Loeb. 

Rekordman WRC uznává Bugalskiho nejen za jeho sportovní výkony: "Za jeho dokonalou profesionalitou a talentem byl velmi dobrý člověk, kterého budu mít ve svých vzpomínkách napořád. Bug [jak mu bylo přezdíváno] byl člověkem s velkým šarmem. Na každého měl čas a energii," pokračuje jezdec z Alsaska. 

Také Yves Matton se vyjádřil k události: "Právě jsme ztratili někoho z naší rodiny. Náš zármutek je na takové úrovni jako vše, co nám Philippe dal, tedy obrovský. Všechny nás znal a my všichni znali jeho. Pořád měl dobrou náladu a měl rád život více než kdokoliv jiný. To dělá jeho náhlou srmt tak šokující."

Velice těžce zpráva zasáhla i Thierryho Neuville, kterému při jeho vstupu do MS v rally Bugalski pomáhal jako mentor: "Pláči. Vše, co jsi pro mě udělal, každý typ, který jsi mi dal, všechny ty momenty, které jsme spolu zažili, všechny vítězství, která jsme spolu vybojovali," napsal Thierry na svém Twitteru. "Neměl jsem čas se rozloučit. Philippe, díky."

Jen připomeňme, že Philippe zemřel v sobotu po pádu ze stromu na své zahradě ve Vichy ve věku 49 let. Mezi roky 1984 a 2003 startoval celkem 40krát v MS. Pro Citroën získal jeho první úspěchy ve WRC a později byl vývojovým jezdcem týmu. V poslední době se účastnil soutěží historiků. Zůstala po něm manželka a dvě děti.

Vytisknout

Diskuze: Citroën vzpomíná na Bugalskiho: Ztratili jsme člena rodiny

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Kopná (CZE)

Samohýl Škoda Team obhájil na Kopné prvenství

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

reklama

Doporučujeme

Mikkelsen, Andreas - Floene, Ola

Sloučení IRC a ME zřejmě nehrozí

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud