Mikkelsen mění spolujezdce! Hänninen bez navigátora

iM2, 2. listopadu 2012, 23:00 Google+

Mistr IRC, Andreas Mikkelsen, překvapivě mění spolujezdce! Ještě tento víkend na Kypru bude vedle něj sedět Ola Floene, od úterý v rámci seznamovacích jízd na Rally Catalunya už Mikko Markkula - tedy spolujezdec Juhy Hänninena.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mikkelsen, Andreas

Mikkelsen, Andreas | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

V rámci poslední soutěže IRC bylo oznámeno překvapení: Andreas Mikkelsen již nebude navigován svým dlouholetým spolujezdcem Ola Floenem. Hned po projetí cílem na Kypru se jejich cesty rozcházejí a na sedadlo spolujezdce usedá 31letý Fin Mikko Markkula. Mikkelsen, který bude pravděpodobně sedlat třetí Polo R WRC v příští sezoně, vyhrál s Floenem (43) dva tituly mistra IRC a spolupracovali od roku 2006. Odstartovali společně do více než 100 soutěží.

"S Olem jsem začínal. Hodně mě toho naučil, za hodně mu vděčím. Společně jsme se ale rozhodli, že s mým návratem do MS přijde nový začátek. Proto chci nového spolujezdce, se kterým budu moci spolupracovat až do konce mé kariéry. Mikko Markkula je pro to vhodný kandidát, přece jenom je mi věkově blíže," odhaluje důvody rozchodu Andreas.

Jenže tato rychlá změna nedává nové posádce žádný čas na sehrání se. "Když Ola kvůli nemoci během testu na Rally Ireland nemohl sedět vedle mě, tak to byl právě Mikko, kdo jej zastoupil. Máme tudíž spolu odjeto zhruba 100 kilometrů a vše fungovalo dobře."

Dvojice Andreas Mikkelsen - Ola Floene

"Navíc si myslím, že Španělsko je dobrá rally pro to, abych začal spolupráci s novým spolujezdcem. Nemusíme na to tlačit, nemusíme bojovat o vítězství, jen prostě máme čas na to se sehrát. Ohledně rozpisu se pro mě nic nemění. Budu si ho psát přesně tak, jak jsem se to naučil s Olem. Jen změníme jazyk na angličtinu, protože norština a finština si nejsou moc podobné."

Ola Floene se teď bude muset porozhlédnout po novém jezdci, se kterým by mohl spolupracovat. Obávat by se však nemusel, protože spolujezdec s mezinárodními zkušenostmi se vždy hodí.

Vytisknout

Diskuze: Mikkelsen mění spolujezdce! Hänninen bez navigátora

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter	- Patterson, Chris

Spojí Katar síly s M-Sportem, který nasadí do MS 3 vozy?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud