Citroën nadšen vystoupením Kubicy na Rally du Var

Kubica, Robert - Inglesi, Emanuele

Kubica, Robert - Inglesi, Emanuele | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Šéfa Citroënu, Yvese Mattona, nadchl výkon Roberta Kubicy na Rally du Var během tohoto víkendu, když Polák velkou část soutěže i vedl.

Polák ze soutěže nakonec odstoupil po nehodě na předposlední zkoušce, tou dobou už měl ale na čele pětiminutový náskok. Jen dodejme, že Rally du Var jel s Citroënem C4 WRC v tovární specifikaci a jeho cílem bylo vítězství a zisk hatricku, když předchozí dvě soutěže v Itálii opanoval.

I přes nedokončení byl Yves Matton nadšen tím, co vítěz jedné Grand Prix Formule 1 na soutěži ukázal. "Je velmi profesionální. Poprvé, když jsem ho potkal předtím, než pro Citroën odjel první soutěž, ukazoval tolik motivace. Chce tolik jezdit v rally, pro tento sport má velkou vášeň. Je to jeden z důvodů, proč pro něj chceme něco udělat - abychom ho mohli ukazovat všem mladým jako příklad toho, čeho se dá s motivací dosáhnout. Má opravdu hodně motivace pro WRC. Odvedl normální práci, auto používal velmi dobře."

Rally du Var byla jeho druhou soutěží s továrním týmem Citroënu, když první byla Rally di Como. Té se zúčastnil se stejnou C4 WRC.

Do Francie se vypravil i náš spolupracovník, Joel Martin

Foto Kubicy ze soutěže v plné velikosti zde a zde.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu