Petter Solberg končí v MS! S M-Sportem se nedohodl

iM2, 4. prosince 2012, 12:27 Google+

Petter Solberg vzdává boj o tovární sedačku pro rok 2013. Nor se snažil získat druhý kokpit Fordu Fiesta RS WRC pro příští rok, to se mu bohužel nepovedlo, a tak z MS odchází.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter	- Patterson, Chris

Solberg, Petter - Patterson, Chris | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Petter Solberg doufal v další rok s vozem Ford Fiesta RS WRC. Jednání s M-Sportem nedopadla dobře, obě strany se nedohodly a tak bývalý mistr světa ve WRC končí. "Jsem velmi vděčný za 15letou zkušenost, kterou jsem v MS získal. Je škoda, že teď musím odejít, i když bych ještě pár let rád pokračoval. Ale v dalším roce v MS nebudu. Řekl jsem, že budu jezdit klidně zadarmo, ale že za místo nehodlám platit. To ale neznamená, že už se nikdy ve voze WRC neobjevím," říká jezdec.

Petter Solberg zahájil svoji kariéru v MS u značky Ford, poté ale odešel k Subaru, kde také získal svůj mistrovský titul. Po odchodu Subaru z MS (konec sezony 2008) jezdil v soukromém týmu, letos se vrátil do továrního týmu Fordu. Zkraje sezony byly jeho výkony příjemným překvapením, ovšem v druhé půlce sezony udělal Nor několik chyb. Navíc od roku 2005 stále čeká na další vítězství v MS.

Po oznámení M-Sportu, že na pozici jedničky týmu bude v nové sezoně vystupovat Mads Ostberg, věřil Petter alespoň v zisk druhého místa. O to pravděpodobně bojoval s Evgeny Novikovem, jehož šance po tomto oznámení značně narostly. Rus může navíc donést 2,5 milionů Euro, což je také silným argumentem. Solberg naopak nebyl schopný a ochotný za sedačku platit. Situaci Wilsona ale chápe: "Chápu těžkou finanční situaci týmu v sezoně 2013 a přeji jim v budoucnu hodně úspěchů."

Na závěr nezapoměl poděkovat všem fanouškům: "Pořád mě podporovali, ať už jsem zažíval vrcholy nebo pády. To byl jeden z důvodů, proč jsem si tento čas tak úžival. Doufám, že moje rozhodnutí pochopí a budou podporovat i moje budoucí aktivity. Slibuji, že to bude stát za to."

Vytisknout

Diskuze: Petter Solberg končí v MS! S M-Sportem se nedohodl

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Kopná (CZE)

Samohýl Škoda Team obhájil na Kopné prvenství

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

reklama

Doporučujeme

Solberg, Henning

Henning Solberg se chce vrátit, má již zajištěný rozpočet?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud