Wilson: Druhého jezdce vyberu co nejpozději. Kdo připadá v úvahu?

iM2, 8. prosince 2012, 21:12 Google+

Šéf M-Sportu si chce nechat co možná nejdelší čas na výběr druhého jezdce pro sezonu 2013. Wilson je na těžké časy zvyklý, v minulosti už se několikrát stalo, že musel jeho tým bojovat s nedostatkem finančních prostředků. Letos je ale po ztrátě podpory od Fordu snad situace nejhorší.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wilson, Malcolm

Wilson, Malcolm | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Tým M-Sport postavil s příchodem nových pravidel velmi rychlý vůz. Fiesta RS WRC je mnohými považována za dokonce nejrychlejší vůz ve startovním poli. Britský tým pracuje na určitých vylepšeních, která by měla zajistit, že se vůz udrží na špici i v příští sezoně. V otázce jezdců však zatím ještě není definitivně rozhodnuto a Wilson se netají tím, že by uvítal jezdce, který přinese peníze a bude rychlý. Mads Ostberg splňuje obě tyto podmínky.

Otázkou zůstává, kdo bude sedět ve druhém voze? Petter Solberg vypadl z jednání, protože odmítal za místo platit. Poté se zdálo, že hlavním favoritem je Evgeny Novikov, ale poslední dobou se stále více hovoří o Thierrym Neuvillovi. Za mladého Belgičana se přimlouvá Nasser Al-Attiyah. V prvních dvou soutěžích roku (minimálně) uvidíme za volantem Fiesty RS WRC také Juhu Hänninena. Ten sice popřel, že by jel s továrním vozem, ale kdo ví...

Wilson se k celé situaci nechce vyjadřovat. Od pondělí do pátku má jeho tým v plánu testování ve Francii. "Ve Francii budou jezdit kromě Madse Ostberga také Evgeny Novikov a Juho Hänninen," potvrzuje Malcolm Wilson. Kromě nich si Fiestu RS WRC vyzkouší také další jezdec, jehož jméno odmítl šéf M-Sportu prozradit.

Co se týče jména týmu, tak podle Brita zatím žádné definitivní rozhodnutí nepadlo. Podle pravidel totiž musí být jméno výrobce uvedeno i ve jméně týmu: "Momentálně diskutujeme s FIA, zda odpovídá pravidlům, když jako výrobce uvedeme M-Sport." Jasno bude do 14. prosince, kdy dojde k zápisu.

Vytisknout

Diskuze: Wilson: Druhého jezdce vyberu co nejpozději. Kdo připadá v úvahu?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Volkswagen Motorsport

Prezentace Volkswagenu v Monte Carlu: Mikkelsen potvrzen třetím jezdcem, Red…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud