Mikko Hirvonen tvrdě havaroval na testu

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Nová sezóna ještě ani nezačala a tovární jezdec Citroenu, Mikko Hirvonen, zažil při testech na Rally Monte Carlo velmi tvrdý crash. Naštěstí zůstala posádka bez zranění.

Pomalu se blíží start nové sezóny mistrovství světa v rally a úvodním podnikem bude slavná Rally Monte Carlo. Na tuto soutěž probíhá spousta testů a nejednak je tomu i u továrního týmu Abu Dhabi Citroen Total World Rally Teamu. Poslední den testu však pro Hirvonena s Lehtinenem nedopadl nejlépe, jelikož Hirvonen udělal chybu a ve velké rychlosti poslal svůj vůz přes střechu. Posádce se naštěstí nic nestalo. To samé už ovšem nelze říci o jejich Citroenu DS3 WRC.

"Nehoda se stala v rychlé zatáčce, možná na pátý rychlostní stupeň. Jeli jsme asi 100 km/h na slickách a špatně jsem trefil brzdný bod, dostali jsme se do rozbředlého sněhu a už to bylo, nemohl jsem s tím nic dělat. Narazili jsme do stráně a třikrát jsme šli přes střechu. Měli jsme docela štěstí, že auto zůstalo na silnici. Není to nejlepší start do nového roku, ale naštěstí to byl poslední den testu," uvedl k nehodě Fin Mikko Hirvonen.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu