Hyundai oficiálně představil týmového šéfa

iM2, 13. ledna 2013, 22:40 Google+

Hyundai oficiálně představil šéfa svého WRC týmu, Michela Nandana. Monačan bude muset sestavit nejen kompletně nový tým, ale také zajistit konkurenceschopnost i20 WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hyundai i20 WRC

Hyundai i20 WRC | foto: Facebook (Hyundai Worldwide)

Sdílejte článek

Hyundai v pátek oficiálně představil Michela Nandana jako nového šéfa projektu WRC. Monačan má za úkol postavit kompletně nový tým a také během 12 měsíců udělat z Hyundaie i20 WRC konkurenceschopné auto. V Nandanovi tak Hyundai získává zkušeného technika. U Peugeotu byl zodpovědný za vývoj 206 WRC a 307 WRC a poté stál za konstrukcí Suzuki SX4 WRC. V poslední době pracoval pro francouzskou FFSA. 

Německé město Alzenau se stává centrem týmu, kde korejská značka převezme prázdné výrobní haly po jedné firmě. Práci  by zde mělo najít až 100 lidí. Vznikla také nová firma, Hyundai Motorsport GmbH, jejímž šéfem se stal Gyoo Heon Choi. "Hyundai se už těší na svůj návrat do WRC. Nechceme tam jen být, chceme vyhrávat. Hyundai a rallysport spolu perfektně pasují a naše zkušenosti ze závodů budou přenášeny do sériových aut," řekl viceprezident Hyundaie, Tak Uk Im. 

Od teď tedy příprava začíná na plné obrátky, do roka a do dne by značka chtěla pravidelně startovat na soutěžích MS. Pro Nandana to je těžký úkol: "Celý projekt je ještě ve školce, ale věci se pohybují rychle dopředu a já se těším na to, že se tým bude letos vyvíjet. Je toho tu na práci ještě hodně, to jsme si vědomi."

V Koreji by se již měl testovat prototyp i20 WRC s některými komponenty a zavěšením. "Chceme být na naši první úplnou sezonu v roce 2014 připraveni. Hodně toho musí být ještě rozhodnuto, včetně otázky jezdců, ale to chce svůj čas," dodal Nandan. V norských mediích se již čile spekuluje, že by se do čela vývojových prací mohl postavit Petter Solberg.

Vytisknout

Diskuze: Hyundai oficiálně představil týmového šéfa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Prokop, Martin - Hrůza, Zdeněk

Rally Monte Carlo: Týmy opět testují před startem soutěže

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud