Mikkelsen zazářil v Laponsku, Volkswagen se má na co těšit

Mikkelsen, Andreas

Mikkelsen, Andreas | foto: www.ircseries.com

Třetí tovární jezdec Volkswagenu, Andreas Mikkelsen, na Rally Lappland zaujal působivým výkonem. Nebýt defektu, mohl by dokonce vyhrát!

Andreas Mikkelsen se zdá být více než dobře připraven na svůj debut v MS s továrním Polem R WRC. O víkendu získal Nor s vozem Škoda Fabia S2000 druhé místo na Rally Lappland ve Finsku, a to navíc druhý byl jen kvůli defektu. Při teplotách kolem mínus 24 stupňů Celisia se dokázal dvojnásobný mistr IRC prosadit mezi místními jezdci - po prvním dni vedl.

Už to vypadalo, že míři za vítězstvím - vyhrál 4 z 5 zkoušek. Jenže hned zkraje druhého dne dostal defekt, kdy přišel o veškerý vzduch z pneumatiky. Ztráta 4 minut srazila Mikkelsena na 8. místo. Jezdci se poté podařilo jízdou na hraně na zledovadělých finských cestách dostat Škodu Fabii S2000 na podium - pouze 1:37 za vítězem, Juhou Salem. "To byla velkolepá rally," popsal soutěž samotný soutěžák pro crash.net.

Andreas vloni při Rally Argentina

Andreas byl nadšen: "Museli jsme tvrdě bojovat a některé vložky druhé etapy byly neuvěřitelně rychlé. Moc jsme si jízdu užívali." Podle jeho slov už vše v kokpitu po výměně spolujezdce za Mikko Markkulu funguje. Jen dodejme, že Mikkelsena uvidíme v kokpitu Volkswagenu poprvé v Portugalsku.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu