Matton: Boj o titul bude kvůli Volkswagenu těžký

iM2, 19. února 2013, 15:13 Google+

Poté, co celý svět sledoval parádní vítězství Volkswagenu ve Švédsku, si Citroën ústy svého sportovního ředitele, Yvese Mattona, uvědomuje, jak těžká sezona je letos čeká. Citroën totiž obhajuje oba tituly - jezdecký i konstruktérský.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Citroën byl po mnoho předešlých let týmem, který se v MS snažil každý porazit. Od roku 2003 získali Francouzi 8 konstruktérských titulů a Loeb v jejich vozech oslavil rekordních 9 titulů v řadě. Jenže Sébastien Loeb letos odjede pouze 4 soutěže - dvě už má za sebou, a Volkswagen se od prvních kilometrů jeví jako velmi slilný - Sébastien Ogier vyhrál hned druhou soutěž, Rally Sweden.

Yves Matton, boss továrního Citroënu, si tudíž uvědomuje, že zbytečné chyby by mohly jeho tým připravit o tituly, které momentálně drží. Podle jeho slov Volkswagen ve Švédsku ukázal skvělou rychlost: "To nám dává si uvědomit, jak těžká sezona je před námi. Jsme teprve na začátku.

Naše výkonnost byla taková, jakou jsme očekávali. Pokud ale budeme chtít vyhrát soutěže, tak se musíme vyvarovat jakýchkoliv chyb." Nejlepší jezdec Citroënu, Sébastien Loeb, byl v cíli klasifikován 41,8s za bývalým kolegou Ogierem. Podle jeho slov odjel jeho konkurent bezchybnou soutěž.

Loeb týmu v boji o konstruktérský titul určitě pomůže, většina zodpovědnosti ale leží na Mikko Hirovnenovi a Danim Sordovi

"Měli jsme dobrou rally, ale ne dostatečně. Jel jsem na limitu. Opravdu jsem na to tlačil a jel jak nejlépe umím. Několik časů na jednotlivých RZ bylo opravdu výborných. Udělal jsem ale i pár malých chyb. Snažil jsem se [ho porazit], ale nebylo to možné," říká světový šampion. 

Kolega Loeba, Mikko Hirovnen, po výpadnutí hned v úvodu soutěže zaznamenal pouze 2 konstruktérské body. Díky nim se Citroën Total Abu Dhabi team udržel na čele v pořadí týmů před Volkswagenem. 

Vytisknout

Diskuze: Matton: Boj o titul bude kvůli Volkswagenu těžký

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Monte Carlo

Chystá Citroën návrat Duvala? Matton ho vyzývá, aby se připravil na Německo!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud