Ford Fiesta R5: Premiéra v roli předjezdce úspěšná, testy se přesunou na asfalt

iM2, 7. března 2013, 15:17 Google+

Smůlu měl Malcolm Wilson při premiérovém startu s Fiestou S2400, šéfa M-Sportu zradil hned na 3. RZ motor. To jeho syn, Matthew, měl větší štěstí. Při premiéře s vozem Fiesta R5, kdy startoval jako předjezdec, dojel až do cíle.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ford

Ford | foto: www.fiestas2000.com

Sdílejte článek

M-Sport zažil minulý víkend hned dvojitou premiéru - Matthew Wilson startoval jako předjezdec s Fordem Fiesta R5, Malcolm Wilson usedl do Fordu Fiesta S2400 (speciální verze vozu S2000 s atmosferickým 2,4l motorem). M-Sport se rozhodl pro tento speciál využít velmi speciální šasi - jedná se o to, se kterým Mikko Hirvonen v roce 2010 vyhrál při premiéře tohoto vozu Rally Monte Carlo.

Wilson starší měl smůlu, hned na třetí RZ musel vzdát pro poruchu motoru. Jeho syn absolvoval kompletní soutěž. "Z auta jsem měl dobrý pocit. Vývojové práce pokročily a zdá se, že R5 bude dalším velmi konkurenceschopným vozem. V minulých měsících jsme vůz otestovali na šotolině, teď jde o to, jestli je dostatečně rychlý i na asfaltu. 

Tento týden začínáme s testy na asfaltu ve Walesu. Poté se přesuneme na kontinentální Evropu a zde budeme s asfaltovými testy pokračovat tak, aby auto bylo při prezentaci perfektní," říká Matthew. Jak Fiesta R5 tak i Fiesta S2400 by si měla obýt premiéru v průběhu roku 2013.

"U M-Sportu momentálně pracujeme na spoustě zajímavých projektů. První soutěžní kilometry nových vozů byly povzbudivé. Věříme, že čas, který jsme si vzali navíc na vývoj, se vyplatí. Oba vozy projdou dalším vývojem. Chceme si udržet náš vysoký standart a díky novým vozům bojovat o prvenství po celém světě," zakončil Malcolm.

Vytisknout

Diskuze: Ford Fiesta R5: Premiéra v roli předjezdce úspěšná, testy se přesunou na asfalt

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Černý, Jan

M-Sport vypsal v ME pohár pro Fiesty R2

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud