Citroën uvažuje o angažování Krise Meekea

iM2, 20. března 2013, 14:27 Google+

AKTUALIZOVÁNO O VIDEO Z TESTU; Zdá se, že je Kris Meeke před senzačním návratem do MS. V létě ve Finsku by se měl posadit do tovární DS3 WRC! Tuto zprávu přinesl britský Autosport.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally madeira

rally madeira | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Kris Meeke, bývalý tovární jezdec týmu Mini, je v úzkém seznamu jezdců Yvese Mattona pro Rally Finland. Kris by měl nahradit na této krasické soutěži Khalida Al-Qassimiho. Ten se na start nebude moci postavit z důvodu termínové kolize se soutěží šampionátu Middle East. 

V souboji o tuto sedačku by se měl nacházet také Chris Atkinson, který zaskakoval na právě odjeté Rally Mexiko. Matton říká: "Vytvořil jsem si list s několika jezdci s různými profili, Chris i Kris jsou podle mě docela podobní jezdci a oba jsou na seznamu.

Chrisovou výhodou pro Mexiko bylo, že zde jel už vloni a s DS3 WRC se seznámil vloni ve Finsku, proto jsem ho angažoval. Pokud se ale týká rychlosti, schopnosti výcházet s týmem a dalších věcí, tak jsou si oba jezdci velmi podobní."

Matton s Meekem spolupracoval v letech 2004 a 2005, kdy bojoval pro Citroën v J-WRC. Rozhodnutí padne po dubné Rally Portugal. "Krise znám už dlouho. Důvodem, proč je na seznamu, jsou jeho zkušenosti s vozy s oběma poháněnými nápravami a rychlost, o které vím, že má. Spolupracuje s námi při testech nějakých vozů."

Meeke testoval DS3 WRC na severu Itálie na konci minulého roku. S koncernem PSA spolupracoval téměř dékadu, během které získal také titul v IRC v roce 2009 (s Peugeotem). "Yves ví, že bych udělal naprosto cokoliv, abych se ve Finsku dostal do jejich auta. Po testu vozu DS3 WRC před několika měsíci jsem Yvesi poslal smsku, abych sdělil, jak jsem z vozu nadšený (v originále Meeke řekl, že by prodal vlastní babičku, jen aby se do auta dostal). Strašně rád bych jel ve Finsku. Vím, že DS3 WRC je fantastické auto. Zoufale toužím vrátit se zpět do rally!" říká k celé situaci jezdec.

Video z říjnového testu:

Vytisknout

Diskuze: Citroën uvažuje o angažování Krise Meekea

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

bereš, josef

Jozef Béreš jr. pred sezónou v L Racing Teame

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud