Kopecký a Hänninen: Kubica je favoritem na vítězství

iM2, 21. března 2013, 22:50 Google+

Dvojnásobný vítěz Rally Islas Canarias El Corte Inglés počítá s tím, že zkoušky svým charakterem podobné okruhům na Kanárech budou sedět jeho kamarádovi, Robertu Kubicovi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kubica, Robert

Kubica, Robert | foto: www.rally-erc.com

Sdílejte článek

Jezdec Škody, Jan Kopecký, který je v aktuálním hodnocení ME po svém vítězství na lednovém Jänneru průběžně druhý, je blízkým kamarádem Roberta Kubicy, který se soutěže na Kanárských ostrovech zúčastní s DS3 WRC. 

Když byl Jan Kopecký dotázán, jestli si myslí, že soutěž dokončí před Polákem, tak řekl: "Pro každého je velkou výzvou ho porazit. Nikdo neví, na jaké bude úrovni a jakou bude mít výkonnost auto. Vše, co víme, je, že je velmi dobrým jezdcem a zkoušky mu budou sedět. Mají vysokou přilnavost a jsou stopou, kterou volíte, hodně podobné závodní trati. Musíte jet čistě a ne moc klouzat, myslím, že Robert v tom bude dobrý."

Kopecký se s Kubicou znají již několik let a dle svých slov byl potěšen, že si vítěz závodu v F1 vybral právě ERC: "Je to opravdu pěkné ho mít zde na tuto rally. Znám ho velmi dobře a jsme velkými kamarády, takže je to velká zábava závodit proti němu."

To úřadující šampion ME, Juho Hänninen, očekává, že Kubica, který by se letos měl zúčastnit minimálně 4 soutěží Mistrovství Evropy, svým prvním podnikem v rámci tohoto seriálu prolétne. Když byl dotázán, jakou radu by Kubicovi pro kanárskou soutěž dal, tak řekl: "Nemyslím si, že ta otázka by měla znít, jakou radu bych mu dal pro kanárskou soutěž, otázka by měla znít, jakou radu by dal on mě! Nemyslím si, že je zde něco, s čím bych mu mohl pomoci. Kanáry jsou opravdu jako závodní trať, asi nejvíce ze všech rally. Takže si myslím, že zde bude opravdu rychlý."

Bývalí kolegové u týmu Škoda Motorsport si to na portugalském asfaltu o vítězství rozdávali v letech 2010 a 2011

Hänninen na Kanárech vyhrál při svém druhém startu v roce 2011, když tehdy porazil týmového kolegu, Jana Kopeckého, o 1,5s a v dramatickém finiši tak získal svoje první asfaltové vítězství. "Jako obvykle je to otázka toho být precizní a čistý, musíte se ujistit, že všechny stopy jsou správné a že tak nebudete ztrácet čas. Je důležité mít velmi dobrý rozpis, to bude klíčovou věcí pro každého. Neznám jeho auto, ale pokud je na takové úrovni, jako je Robert jezdecky, pak si myslím, že by měl Robert vyhrát."

Hänninena letos v ERC pravděpodobně neuvidíme, bývalý kolega z továrního týmu Škoda Motorsport, Jan Kopecký, pojede vybrané podniky. Honza vyhrál úvodní soutěž v Rakousku a tento víkend se bude snažit o hattrick na Kanárských ostrovech.

Vytisknout

Diskuze: Kopecký a Hänninen: Kubica je favoritem na vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Fisher, Alastair - Kennedy, Rory

Video: M-Sport zahájil asfaltové testy Fiesty R5

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud