Ogier v boji o titul počítá s Ostbergem, mezi značkami s Citroënem

iM2, 5. dubna 2013, 15:50 Google+

Vedoucí muž průběžného pořadí MS v rally, Sébastien Ogier, počítá v dalším průběhu sezony s velkým protivníkem v osobě Madse Ostberga.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Úřadující mistr světa, Sébastien Loeb, má letos v plánu jen částečný program, když navíc dvě ze čtyř rally má už odjeté. Na start se ještě postaví v Argentině a ve Francii, jako uchazeče o titul ho tak nemůžeme brát. Po třech odjetých soutěžích ze třinácti je na čele průběžného pořadí Sébastien Ogier. Po zisku druhého místa na Rally Monte Carlo při debutu Pola R WRC dokázal Francouz vyhrát už na druhé a třetí soutěží ve Švédsku i v Mexiku. 

I bez Loeba však na Ogiera letos nečeká procházka růžovým sadem. Za svého hlavního konkurenta považuje Madse Ostberga z týmu Qatar M-Sport. Nor za volanten Fordu Fiesta RS WRC míří do Portugalska jako průběžně pátý muž tabulky. Jezdci Volkswagenu však byl Mads nejdůstojnějším soupeřem ve Švédsku i v Mexiku a Francouz k němu chová velký respekt. 

"Už ve Švédsku byl hodně rychlý. I v Mexiku na mě až do svého problému vyvíjel tlak," řekl Sébastien Ogier pro crash.net. Ogier s ním tak v boji o letošní titul počítá: "V boji by samozřejmě byl Sébastien [Loeb], nicméně letos jede jen čtyři rally a dvě z nich už má za sebou. Madse vidím ve velmi silné pozici."

Monte Carlo je letos zatím jedinou soutěží, kde Ogier nevyhrál

V boji mezi konstruktéry očekává pilot Volkswagenu ještě silnější konkurenci, v tomto případě z tábora jeho dřívějšího zaměstnavatele, Citroënu. "Citroën bude určitě našim největším protivníkem. Mají Mikka a Daniho, což jsou poměrně konstantní jezdci." Jen dodejme, že Mikko Hirvonen a Dani Sordo v průběžném pořadí drží třetí a čtvrté místo. 

V boji o titul však jezdec VW s kolegy od Citroënu nepočítá. Tak jak tak jde dle Ogiera v první sezoně továrního týmu VW hlavně o to, nebýt až moc rychlý. "Musíme se stále řídit zrakem, protože sezona je dlouhá a my máme odjeté pouze tři rally. Je to ještě dlouhá cesta, ale podiová umístění a vítězství nám život určitě ulehčí."

Vytisknout

Diskuze: Ogier v boji o titul počítá s Ostbergem, mezi značkami s Citroënem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

rally vsetín

Tým CERS performance vyráží na Vrchovinu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud