Wilson: O jezdecký titul již nebojujeme, ten je rozhodnutý

iM2, 23. dubna 2013, 15:25 Google+

Po čtyřech odjetých soutěžích roku si je Malcolm Wilson, šéf M-Sportu, jistý tím, že Sébastiena Ogiera již nikdo nemůže obrat o titul mezi jezdci. Brit však zároveň přiznává, že ho výkony jedničky jeho týmu, Madse Ostberga, mile překvapily.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ford

Ford | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Po třech vítězstvích v řadě vede Sébastien Ogier s velkým náskokem tabulku MS. Francouz je na nejlepší cestě, aby napodobil svého krajana, Sébastiena Loeba, a suverénním stylem si zajistil svůj první titul mistra světa.

"Nevidím nikoho, kdo by byl letos schopen připravit Ogiera o titul," přiznává šéf M-Sportu pro německý Motorsport-aktuell. Svému týmu však dává jistý cíl: "Letos jde hlavně o to, aby se z Madse stal největší vyzyvatel Ogiera."

Nebylo žádným tajemstvím, že Malcolm věřil, že právě Latvala může porazit Loeba. Teď věří, že jeho nástupce, Ostberg, může porazit Ogiera.

Po odchodu Jariho-Mattiho Latvaly se z nováčka Ostberga stala okamžitě jednička britského týmu. Výkony Madse jsou příjemným překvapením i pro Malcolma Wilsona: "Mads je podstatně silnější, než v co jsme doufali. S ohledem na jeho zkušenosti jsou jeho výkony enormní. Neměli bychom zapomínat, že na Monte jel s vozem WRC poprvé a v Mexiku teprve podruhé (ve skutečnosti však již potřetí, pozn. red.).

Ze všech top jezdců, kteří momentálně v MS jsou, zvláště pak těch, kteří již dokázali vyhrát soutěž MS, se zdá být právě on jediným, kdo dokáže Seba porazit." Wilson doufá, že jeho chráněnec získá již brzy další úspěchy.

Wilson, který stojí v čele privátního týmu Ford, který se musí měřit s továrním Citroënem a Volkswagenem, doufá, že se vrátí jeho dlouholetý partner, značka Ford. Důvodem pro tak brzký návrat by mohl být vstup Hyundaie do MS: "Bylo by hezké, kdyby svoje účinkování znovu promysleli a svůj názor přehodnotili. Ale pro vyjasněnou: I když již brzy homologujeme Fiestu R5, i když pracujeme na faceliftované Fiestě RS WRC, s nikým od Fordu jsem o návratu nemluvil."

Ford na automobilovém trhu bojuje s Hyundaiem, změří své síly i na trati? Wilson by si to přál...

Vytisknout

Diskuze: Wilson: O jezdecký titul již nebojujeme, ten je rozhodnutý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Janota, Miroslav

Hájek team - Janota testoval vůz Lancia Rally 037

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud