Video: Loeb poprvé testoval Peugeot 208 T16 Pikes Peak: Je to raketa

iM2, 10. května 2013, 22:37 Google+

Mistr světa v rally, Sébastien Loeb, si poprvé vyzkoušel Peugeot 208 T16 Pikes Peak, se kterým v létě vyrazí na legendární závod do vrchu. Francouz bude chtít zaútočit dokonce hned na rekord. Po prvním svezením byl z vozu nadšen, označil ho za raketu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Sébastien Loeb přiletěl na testování svoji vlastní helikoptérou. Před první jízdou nevěděl, co jej čeká, po pár kolech s Peugeotem 208 T16 Pikes Peak se to ale rychle změnilo: "To auto je raketa. Má tolik síly. Během prvních kol jsem byl prakticky při každém přeřazení omráčený. Přeřazení nahoru je opravdu brutální, chce to čas, než si na tu ránu zvyknete. Po čase už je to dobé, ale zezačátku to byl šok."

Také zrychlení na Loeba zapůsobilo - z o na 100 km/h akceleruje vůz za 1,8s! Jen pro srovnání, to je hodnota srovnatelná s F1. "Ještě nikdy jsem nejel s něčím, co má takové zrychlení. V F1 při podřazovnání neztrácíte všechnu sílu. U Peugeuto to [podřazování] jde i díky turbu a pohonu všech kol hrozně rychle. Je to fenomenální. V mžiku jedete 240 km/h na 6ku."

Také další technické vychytávky se Sebovi líbí. Auto má vypilovanou aerodynamiku, která poskytuje dostatek přítlaku, pneumatiky jsou enormně široké a auto je vybaveno diferenciálem, stejně jako WRC: "208 je kombinací toho nejlepšího z různých odvětví motorsportu. 

Za svoji kariéru už jsem jel v hodně autech, ale tohle, které zde vidím, je dost jiné. Brzdy a zrychlení se vyrovnávají F1. Ovládání je fantastické a pohon všech kol dělá auto stabilním. Tkví v něm potenciál." 

Před startem na Pikes Peak čeká tým Peugeot ještě intenzivní testování na okruzích, uzavřených cestách a především ve vysokých nadmořských výškách: "Teď máme zhruba obrázek, kde si stojíme. Začínáme pracovat na potenciálu auta. Výzvou je být na Pikes Peak nejrychlejší. To vyžaduje ještě hodně práce."

Vytisknout

Diskuze: Video: Loeb poprvé testoval Peugeot 208 T16 Pikes Peak: Je to raketa

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien

Dostane Power Stage nový náboj, bude se na ní rozhodovat o celé soutěži?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud