Ford Fiesta R5 se představuje

Ondřej Krajča, 12. června 2013, 14:00 Google+

V britském sídle M-Sportu v Cumbrii byl oficiálně představen Ford Fiesta R5.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ford Fiesta R5

Ford Fiesta R5 | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Už tomu nebude trvat dlouho a na světových tratích uvidíme zbrusu novou ktageorii R5. Momentálně je už jisté, že M-Sport a Peugeot představí svoje speciály R5 na červnové Geko Ypres Rally, kde se oba tyto vozy představí jako předjezdci. V Cumbrii byl však Ford Fiesta R5 veřejně představen v bojových barvách. Tento speciál začal M-Sport testovat již v lednu a momentálně evidují 18 přijatých záloh na tento vůz. Šest těchto speciálů je již připraveno se přemístit ke svým novým majitelům.

A co ke startu nového vozu z dílen M-Sportu říká jeho šéf Malcolm Wilson? "Jsem z tohoto vozu velmi, velmi nadšený. Toto je další vůz z dlouhé řady soutěžních vozů, které byly vyrobeny v M-Sportu. Poté co jsem měl možnost minulý týden tento vůz řídit, jsem si naprosto jistý, že bude konkurenceschopný. Ve třídě R5 bude obrovská konkurence a být první na světě, kdo má tento vůz připravený, tak na to jsem opravdu hrdý."

Techničtí delegáti z FIA se byli minulý týden na tři dny podívat na tento vůz a je takřka jisté, že kývnou na homologaci tohoto vozu k prvnímu červenci. Premiéru v mistrovství světa tento vůz zažije při Finské Rally, kde by se s tímto speciálem mělo objevit až šest pilotů (např. Elfyn Evans, Subshan Aksa či Karl Kruuda). Dodejme, že premiéru by si měl Ford Fiesta R5 odbýt i na Rally Bohemia a za volantem bude sedět Jan Sýkora. Nebude to však jediný speciál R5 na našem území. Pořizovací cena byla stanovena na 160 tisíc liber.

V současné době pracuje na vozech R5 i Peugeot, Citroen a Škoda. Jako další vůz R5 bude s největší pravděpodobností představen Peugeot 208 T16.

Vytisknout

Diskuze: Ford Fiesta R5 se představuje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko

Konec Citroënu v MS se blíží

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud