Hyundai potvrdil Hänninena pouze jako testovacího jezdce

iM2, 8. července 2013, 18:06 Google+

Juho Hänninen byl dnes oficiálně představen týmem Hyundai. Ovšem tým trošku překvapil, když o soutěžním jezdci ještě nerozhodl.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hyundai i20 WRC

Hyundai i20 WRC | foto: HaJ

Sdílejte článek

Již týdny se spekulovalo o tom, že se Juho Hänninen stane továrním jezdcem Hyundaie. Korejská značka míří do MS už v sezoně 2014. Dnes uspořádal tým na své základně v Alzenau prezentaci, při které představil Hänninena. Fin se stává oficiálním testovacím jezdcem. Již při testovacím debutu i20 WRC v květnu seděl Juho za volantem a započal tak vývoj auta.

„Velice nás těší, že se k nám Juho připojil a zahájil testovací program. S jeho zkušenostmi a jeho minulostí, které do projektu přináší, a dosavadní prací jsem spokojen,“ řekl šéf týmu Michel Nandan. Hänninen vyhrál v roce 2010 šampionát IRC, v roce 2011 šampionát SWRC a v roce 2012 šampionát ERC. 31 soutěžák nebude jediným testovacím pilotem týmu, tým brzdy odhalí další jména.

„Rozhodli jsme se pracovat s rozdílnými jezdci, kteří disponují různými zkušenostmi a schopnostmi. Díky tomu dostaneme skvělou zpětnou vazbu, kterou v sezoně 2014 využijeme,“ pokračuje Nandan. Hänninen bude minimálně do konce roku testovacím jezdcem týmu. Rozhodnutí ohledně soutěžních jezdců nechává Hyundai zatím otevřené.

„Jsem moc rád, že jsem v tomto roce součástí testovacího programu značky Hyundai. Je to skvělá příležitost těsně spolupracovat se značkou. K této velké výzvě [vstupu do WRC] i já přidám své zkušenosti. První jízdy s i20 WRC byly velmi pozitivní. Prací, kterou tým za tak krátký čas odvedl, jsem byl překvapen. S každým v týmu dobře vycházím a už se těším na společnou práci v následujících 6 měsících,“ říká Juho.

Vytisknout

Diskuze: Hyundai potvrdil Hänninena pouze jako testovacího jezdce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally bohemia

Bezpečnost diváků je hlavním cílem Rally Bohemia

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud