Ostberg: Přišel zvrat ve smolné sérii? Mads má opět sebevědomí

iM2, 5. srpna 2013, 21:18 Google+

Sebedůvěra je zpět. Po sérii problémových soutěží (11., 8., 7., 6. a 8. místo jsou výsledky posledních soutěží) končeně Mads Ostberg ve Finsku vystoupal na podium.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ostberg, Mads - Andersson, Jonas

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

"Trend se konečně změnil. Ujet rally bez problémů je velkým pokrokem. Vůbec jsem si už nevěřil. V průběhu letní pauzy mi došlo, na čem musím pracovat. Na Finsko jsem se opravdu těšil, i když moje sebevědomí nebylo velké," vrací se k období před soutěží Mads Ostberg. 

"Hned zkraje jsme poznali, že je naše tempo dobré a krok po kroku se vracelo i sebevědomí. Na konci už jsem se cítil lépe. Po tomto víkendu už se bude do dalších soutěží stratovat lépe. Auto bylo o víkendu opravdu dobré. Jasně, sice jsme měli jeden defekt, ale jinak vše fungovalo perfektně. 

Na spoustě zkoušek jsme zajelili časy na samém vrcholu, mezi nejlepšími. To hodně člověku přidá. Byli jsme schopni bojovat o pozici na čele. Jsem opravdu moc rád, že už si zase věřím. Soutěž už jsem potřeboval dokončit. I proto jsme se rozhodli, že pojedeme svoje tempo na limitu, ale nebudeme se snažit jít přes něj. Víc už jsem tlačit nechtěl, takže pokud byl Thierry rychlejší, tak to tak prostě je," nelituje prohraného souboje s kolegou 25 letý jezdec.

Defekty se letos Ostberga drží...

Jezdec M-Sportu však měl namále, když při druhém průjezdu Ouninpohjou zaznamenal problémy: "Stalo se to ve velmi rychlé pasáži na konci zkoušky, rychlé a úzké. Byla to zatáčka na trojku a lehce přes kopec. Zabrzdil jsem, poté zatočil a když už jsem šel znovu na plyn, tak jsem uviděl kámen přímo uprostřed ideální stopy.

Věděl jsem, že jestli ho trefím, tak je to konec soutěže. Když se mu pokusím vyhnout, tak se také může něco stát. Vyhnul jsem se mu a už jsem si říkal, že můžeme jet dál, ale pak jsem něco trefil, to nás roztočilo o 180 stupňů. Jen jsem doufal, že se zastavíme správným směrem. Se třetím místem jsem však spokojený."

Vytisknout

Diskuze: Ostberg: Přišel zvrat ve smolné sérii? Mads má opět sebevědomí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo

U Citroënu vládne frustrace

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud