Podle Ogiera by vítězství Loeba ve Francii zastínilo jeho titul

iM2, 25. září 2013, 00:07 Google+

Ve Francii se proti sobě postaví dva velcí rivalové - Sébastien Ogier a Sébastien Loeb. Pro Loeba to bude asi poslední závod jeho hvězdné kariéry a pro Ogiera se bude pravděpodobně jednat o zisk jeho prvního titulu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien

Ogier, Sebastien | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Sébastienu Ogierovi už chybí k zisku jeho prvního titulu jediný bod. Vše může ukončit už na svém domácím závodu ve Francii. Soutěž bude ovšem velmi zajímavá. Nejen že se jede v rodném regionu devítinásobného mistra světa, Sébastiena Loeba, ale sám Seb Loeb bude na startu. Odborná i neodborná veřejnost už se nemůže dočkat jejich zřejmě posledního ostrého poměření sil, které se dřívě postaralo o několik zajímavých situací.

Ogier si samozřejmě velice dobře pamatuje na to, co zažíval jako týmový kolega Loeba u Citroënu. Tehdy ho tým nejednou přibrzdil, teď má ale šanci svého krajana už jako mistr světa (Power Stage se jede jako první zkouška rally a Ogierovi z ní stačí bod) porazit. Kdyby ho ale Loeb porazil, tak by to Ogiera zamrzelo.

"Nastupuji s tím, že chci vyhrát," řekl Sébastien Ogier pro Autosport. "Jediné, co mi ten den může znechutit, by samozřejmě bylo vítězství Sébastiena Loeba a nebo kdybych měl nějaký problém nebo něco takového. To by trochu zastínilo zisk mého titulu a z mého pohledu bych si to opravdu nezasloužil."

O konkurenceschopnosti Loeba po tak dlouhé době mimo auto už se toho namluvilo hodně. Ogier však očekává Loeba v dobré formě. "Vím, že bude okamžitě vpředu. Sice už pár měsíců nejel žádnou rally, ale na závodním okruhu je každý týden. Jsem přesvědčen, že je stále v rytmu. Navíc k tomu přidejte, že asfalt je prostě jeho povrchem a tuto rally velmi dobře zná. Jsem si jistý, že pojede na špici."

Vytisknout

Diskuze: Podle Ogiera by vítězství Loeba ve Francii zastínilo jeho titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter	- Patterson, Chris

Citroën v příštím roce nepojede s žádnými zákaznickými vozy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud