Přesvědčí Paddon natolik, aby jezdil příští rok pravidelně?

Al-Attiyah, Nasser - Bernacchini, Giovanni

Al-Attiyah, Nasser - Bernacchini, Giovanni | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Novozélanďan, Hayden Paddon, připustil, že před startem Španělské rally cítí velký tlak. Poprvé pojede s vozem WRC a hned chce získat dobrý výsledek.

26 letý jezdec letos startoval ve WRC2 třikrát a dokázal přesvědčit natolik, že se pro Španělsko domluvil s továrním Qatar M-Sport WRT a usedne do jednoho z jejich vozů. "V příštím roce chceme přesednout do vozu WRC a v tomto startu musíme ukázat naši rychlost. Ve Španělsku si chceme otevřít dveře pro budoucnost," odhaluje Hayden Paddon.

"John i já se už na start s WRC moc těšíme a uděláme opravdu vše pro to, abychom z této příležitosti vytěžili maximum. Je to skvělá šance, ale zároveň jsme pod velkým tlakem na zisk výsledku. Naše cíle pro letošní sezonu jsme již dosáhli - vyhráli jsme opět [už o po 5.] titul na Novém Zélandu. Start ve Španělsku naše sebevědomí hodně podpoří. Je to jedna z největších šancí, kterou jsem kdy dostal." 

Paddon si Fiestu RS WRC vyzkouší v pondělí na krátkém asfaltovém testu: "Čeká nás jen jeden 50 až 70 kilometrový test. Jsem si jistý, že nám to bude stačit. Podvozek a pocit z vozu bude hodně podobný verzi S2000. Jde tedy spíše o to, abychom si zvykli na sílu motoru a schopnosti vozu WRC." Paddon letos s Fiestou S2000 jel v rámci ERC na Ypres rally, ale tam havaroval. Ve WRC2 byl ve Finsku a Německu třetí (zde 8. absolutně), v Austrálii měl ale problémy.

"Cíl je docela jednoduchý - dojet do cíle. Díky tomu totiž budeme ve voze maximum možného času. Vybereme si pár zkoušek, kde se pokusíme ukázat naši rychlost. Přípravu na Španělsko rozhodne nepodceníme," zakončil soutěžák. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu