Wilson má Neuvillea za nového Sainze, nabízí dlouholetý kontrakt. Co na to Hyundai?

iM2, 24. října 2013, 19:30 Google+

Malcolm Wilson se ve Španělsku nechal slyšet, že nenechá jen tak odejít Thierryho Neuvillea do rodícího se týmu Hyundai. O svého svěřence chce bojovat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Neuville, Thierry

Neuville, Thierry | foto: www.worldrallypics.com

Sdílejte článek

Hyundai se o Neuvillea začal zajímat i díky jeho skvělým výkonům hlavně v druhé polovině roku. Wilson ale nechce o odchodu své hvězdy z M-Sportu nic slyšet a připravuje nabídku dlouhodobého kontraktu. "Thierrymu můžeme nabídnout tříletý kontrakt a to je to, co uděláme. Nemá smysl se bavit pouze o jedné sezoně," ví moc dobře Malcolm Wilson.

"Zatím stále pracujeme na zajištění příštího roku. Thierryho chceme každopádně udržet. Myslím, že je zřejmé, že je to mezi námi a Hyundaiem. Musí si sám zvážit, jestli je lepší zůstat u nás v autě, které zná a o kterém ví, že může vyhrát, a nebo odejít do úplně nového týmu," říká Malcolm. 

Možnost návratu Neuvillea k Citroënu již padla, jak jsme Vás informovali v tomto článku. V servisním parku ve Španělsku mladý Belgičan redaktorům serveru MAXRALLY řekl: "Momentálně není nic rozhodnuto. Probíhá teď hodně jednání, ale rozhodnutí ještě nepadlo."

Jedinou nedokončenou soutěží letošního roku zůstává pro Neuvillea Rally Monte Carlo

Šéf M-Sportu se dokonce nebojí srovnat práci, kterou Thierry letos odvádí, s výkony, které v jeho M-Sportu předváděl na začátku minulého desetiletí legendární Carlos Sainz: "Vede si fantasticky. Thierry vyrost přímo před mýma očima nejrychleji ze všech jezdců, které jsem doposud zažil. Že vyrostl v takového jezdce jakým je dnes si plně zaslouží, protože tvrdě pracuje. 

Od dob Carlose [Sainze] jsem nezažil jezdce, který by své práci dával tolik. Chce být zapojen absolutně do všeho, co je spojeno s týmem. Je nesmírně iniciativní. Jeho přístup je fantastický." To si velmi dobře uvědomují i u Hyundaie. Korejci zatím neoznámili žádného jezdce pro sezonu 2014. Manažer týmu, Alain Penasse, ale potvrzuje, že s Neuvillem jednají.

"Čekáma na rozhodnutí Thierryho. Ale mluvíme s velkým množstvím jezdců. Každý v našem listu má dobré šance a je skvělé analyzovat jezdce během různých soutěží. Bylo by ale hezké, kdybychom se rozhodli už brzy. Rádi bychom se v otázce jezdců rozhodli v říjnu," prozrazuje Penasse. 

Vytisknout

Diskuze: Wilson má Neuvillea za nového Sainze, nabízí dlouholetý kontrakt. Co na to Hyundai?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ostberg, Mads

Má Neuville podepsáno s Hyundaiem?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud