Wilson po odchodu Neuvilla zklamán

iM2, 5. listopadu 2013, 12:41 Google+

Malcolm Wilson se marně snažil udržet vycházející hvězdu MS v rally, Thierryho Neuvilla, ve svém týmu. Belgičan však, jak bylo dnes oficiálně potvrzeno oběma stranami, odchází do Hyundaie a Wilson doufá, že se mu podaří uvolněné místo rychle zaplnit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ford

Ford | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Se svým zájmem o Neuvilla nepochodil ani Citroën ani M-Sport. 25letý Belgičan se totiž po sezoně 2013 stane továrním jezdcem Hyundaie, se kterým podepsal tříletý kontrakt. "Samozřejmě, že jsme zklamaní, že se Thierry rozhodl po silných výkonech v tomto roce s naším týmem odejít do Hyundaie," říká šéf M-Sportu, Malcolm Wilson, který do poslední chvíle doufal, že Belgičana ve svých řadách udrží.

"Nicméně teď se rozhodl zaměřit svůj zájem na na Wales Rally GB a zajištění si druhého místa v šampionátu. Až se nám to podaří, tak zaměříme naši pozornost na sezonu 2014."

Pro Wilsona teď půjde o to, aby našel pokud možno co nejrychleji nějakou náhradu na Neuvilla a zaplnil tak volné místo v týmu. "O různých možnostech mluvíme s mnoha jezdci. M-Sport má velkou historii, co se podpory a vývoje jezdců v MS týče. Už se těšíme, až v blízké budoucnosti oznámíme náš program na rok 2014."

Tiskovka M-Sportu obsahuje i vyjádření Thierryho Neuvilla: "Rok 2013 byl fantastickým rokem a dosáhli jsme toho více, než jsme očekávali na začátku roku. Chtěl bych poděkovat všem v týmu, kteří odvedli fantastickou práci - auto bylo skvělé bez žádných problémů po 12 rally - ale příběh ještě neskončil. Máme šanci dojet druzí v šampionátu jezdců, veškerou naši snahu do toho příští týden ve Walesu dáme. Rád bych také využil této příležitosti a poděkoval Malcolmu Wilsonovi a týmu M-Sport za veškerou jejich pomoc a už se těším, jak na to ve Walesu zatlačím, abych uspěl."

Vytisknout

Diskuze: Wilson po odchodu Neuvilla zklamán

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas

Neuville podepsal na tři roky u Hyundaie

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud