Evans: Bezchybná jízda vedla k vyrovnání nejlepšího umístění

iM2 / Joel Martin, 21. ledna 2014, 12:19 Google+

Mladíček M-Sportu, Elfyn Evans, zaujal pří své premiéře na soutěži a byl odceněn 6. místem. Welšan sbíral hlavně zkušenosti.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Evans, Elfyn

Evans, Elfyn | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pro britské fanoušky letos započala nová éra WRC. Poprvé od roku 2003 (Colin McRae a Richard Burns) se na podium postavil jezdec z jejich země (Kris Meeke), avšak v úvodní soutěži roku na sebe upoutal i mladík s Fordem Fiesta RS WRC týmu M-Sport, Elfyn Evans. 25 letý soutěžák předčil očekávání do něj vkládaná.

Díky vhodné volbě pneumatik dokázal (do kříže zimní pneumatiky bez hřebů a super měkká směs) na RZ3 zajet druhý nejrychlejší čas (o minutu překonal Sébastiena Ogiera se špatným obutím). Už po první etapě tak figuroval Evans na 6. místě: "Toto umístění jsem nečekal, stejně tak jsem nečekal, že v jedné zkoušce ztratím na nejrychlejšího jenom 0,5 vteřiny a zajedu druhý čas. Kdyby mi to před soutěží někdo řekl, bral bych to všema deseti.

Je zřejmé, že volba pneumatik byla rozhodující. Odpoledne už jsem sbíral zkušenosti."  Zajížděné časy se průměrně pohybovali v TOP10, v pátek večer ale třeba Elfyn zajel 4. nejrychlejší čas: "Poslední [páteční] zkouška byla dobrá, ale šlo hlavně o udržení naší pozice. Pro mě to byla skvělá příležitost posbírat tolik zkušeností."

"Nemyslím si, že by podobné podmínky byli i někde jinde. Proto jsme se snažili posíbrat co nejvíc zkušeností. Jsem moc rád, že jsme dojeli na takovéto pozici do cíle. Je mi přirozeně líto Mikka [Hirvonena] a Jarma [Lehtinena], tento víkend nám hodně pomohli.

Evans vyrovnal loňské 6. místo ze Sardinie, kde zaskakoval za Al-Attiyaha

Šesté místo by si zasloužili oni. Neměli jsme během soutěže žádný moment nebo krizovku. Pro nás je to skvělý výsledek dokončit takto náročnou soutěž na 6. místě. Děkuji týmu i Malcolmovi za tuto příležitost." Také šéf týmu, Malcolm Wilson, je s výkonem svého svěřence spokojen.

"Pro Elfyna to byl skvělý start do jeho sezony. Toto šesté místo si více než zasloužil. V jedné z nějtěžších Rally Monte Carlo za poslední roky zajel opravdu silný závod. To je dobrý signál toho, že má před sebou slibnou kariéru."

Vytisknout

Diskuze: Evans: Bezchybná jízda vedla k vyrovnání nejlepšího umístění

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Kopná (CZE)

Samohýl Škoda Team obhájil na Kopné prvenství

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

reklama

Doporučujeme

Mikkelsen, Andreas

Mikkelsen se musí zlepšit: Volkswagen chce podia

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud