Ostberg byl třetí, s DS3 se stále zlepšuje, musel ale změnit svůj jezdecký styl

iM2, 9. února 2014, 17:25 Google+

Mads Ostberg ve Švédsku dosáhl na svoje první podium pro Citroën. Po přizpůsobení svého jezdeckého stylu se mu s DS3 WRC začíná dařit stále více.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ostberg, Mads - Andersson, Jonas

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Druhá rally v novém týmu a hned první podium. Po zisku čtvrtého místa na Rally Monte Carlo dojel Nor ve Švédsku třetí. Během soutěže se hodně zlepšoval a ke konci mu nechybělo moc ani na celkově druhého Andrease Mikkelsena. Navíc zajel nejrychlejší čas na 24. zkoušce, která byla Power Stage, a tak si připsal ještě další 3 body. 

"Byl to dobrý víkend," začíná Mads Ostberg, ve středu večer ale soutěž nezačla dle jeho představ. "Ze začátku jsem ale byl trochu překvapený, protože jsem hned na první zkoušce neměl ten správný pocit a rozuměl jsem, že by bylo hodně těžké naplnit můj sen o vítězství. Na autě jsme zkoušeli nějaké nové věci, kromě toho jsem během víkendu musel přizpůsobit můj jezdecký styl. Upřímně řečeno jsem ho během těchto tří dní úplně změnil."

A co na výkon svého pilota říká šéf týmu, Yves Matton? "Více než výsledek na mě zapůsobilo, jak k této rally přistoupil. Změnil svůj jezdecký styl a o krok se přiblížil tomu, aby z DS3 WRC dostal vše. Hodně s týmem pracoval a jeho časy během rally byly hodně povzbudivé."

Za vítězství na Power Stage může Ostberg děkovat špatnému rozhodnutí. "Přijeli jsme na mezičas, který byl podle mého názoru špatně. Ukázal plus tři sekundy a já si řekl: 'Jsem až moc pomalý'. A tak jsem přidal na tempu a nakonec jsem skončil první. Myslím ale, že mezičas byl špatný, možná jsme až moc atakovali." S odstupem času ale můžeme říci, že mezičas byl dobrý, když na druhém průjezdovém bodě Ostberg ztrácel na Ogiera tři sekundy. 

Ostberg dodává: "Byl to skvělý víkend, i když jsme doufali v něco víc. Nakonec jsem se třetí pozicí spokojený. Časy na zkouškách a tři body z Power Stage byly hodně dobré. Teď toho o autě vím o hodně více a rozumím mu lépe, ale je před námi ještě práce, protože se v autě necítím ještě úplně dobře. Nemohl jsem ještě úplně přizpůsobit svůj jezdecký styl a ještě jsem nenašel perfektní set-up. Pomalu budeme dobrými kolegy," míní Nor o něm a jeho Citroënu DS3 WRC. 

Vytisknout

Diskuze: Ostberg byl třetí, s DS3 se stále zlepšuje, musel ale změnit svůj jezdecký styl

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Mikkelsen, Andreas

Mikkelsen ve Švédsku získal svoje první podium

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud