Meeke odmítá roztrpčení: Z Mexika si odvážím hodně pozitivního

Meeke, Kris

Meeke, Kris | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Jen několik málo kilometrů před cílem skončila Rally Mexiko pro Krise Meekea ne tak, jak si představoval. I tak si ale ze zámoří odváží spoustu pozitivních věcí.

Plán Krise Meekea pro Mexiko byl jasný: Severní Ir chtěl ve Střední Americe sbírat zkušenosti a dále si zvykat na DS3 WRC. To se mu nepodařilo už zkraje rally: "Moje strategie byla celkem stejná jako ta ve Švédsku. Jel jsem si svoje tempo, aniž bych se staral o časy ostatních," řekl Kris Meeke v pátek.

Před RZ8 se mu dokonce podařilo dostat na slušné čtvrté místo, hned na RZ8 ale těsně před cílem chyboval. "Na RZ8 jsme v jedné zatáčce trefili mostek. Prasklo tam rameno zavěšení. Snažili jsme se jet dále, ale bylo lepší zastavit." V sobotu se do soutěže vrátil a pokračoval v dílčích solidních výsledcích. Na RZ18 dosáhl svého prvního nejrychlejšího času na RZ v barvách továrního týmu Citroënu. Do konce dne se propracoval až na deváté místo, které mu patřilo i v průběhu celého posledního dne.

"Na Power Stage jsem měl dobrý rozpis a byl jsem v dobré stopě, trefil jsem ale kámen na vnitřní straně zatáčky. Byl jsem první na trati a nemohl jsem tomu zabránit." Po nárazu se jeho auto roztočilo. Pravé přední zavěšení bylo poničeno, a tak Meeke nemohl pokračovat do cíle. I přes takto pozdní výpadek se ale Meeke za soutěží neohlíží trpce. "Udělal jsem velké pokroky. Citroënu DS3 WRC rozumím lépe a můžu své tempo na zkouškách lépe přizpůsobovat. Nedojet do cíle je frustrující, ale z této rally si toho můžu odvést hodně pozitivního," zakončil optimisticky. 

Šéf týmu, Yves Matton, svému svěřenci nic nevyčítal: "Pro Krise bylo těžké se poprvé v životě zúčastnit této těžké rally. Víme, že naše posádky jsou porovnatelně nezkušené. Za to jsme dnes dost zaplatili, ale to nic nemění na jejich potenciálu," řekl Belgičan pro Sonntagabend.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu