VW se zamýšlí na svojí budoucností v rallysportu

iM2, 15. dubna 2014, 15:00 Google+

Do konce sezony 2015 poběží aktuální program VW v MS v rally. Postupně se tedy začíná uvažovat o pokračování. Dle šéfa Volkswagenu pro motorsport, Josta Capita, bude záležet také na změnách v pravidlech.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen Motorsport

Volkswagen Motorsport | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Pro Volkswagen probíhá projekt WRC zatím nadmíru úspěšně. Už v prvním roce pro sebe získali oba dva tituly a letos, zdá se, také nikdo nedokáže s wolfsburgskými držet krok. Aktuální program poběží do konce roku 2015, v koncernu se tedy začíná mluvit o možnosti jeho prodloužení. "Tendence je taková, že v MS zůstaneme dlouhodobě," říká Jost Capito, který odkazuje nejen na sportovní úspěchy.

"PR a marketingové týmy odvádí opravdu dobrou práci. Náš program budí hodně veřejného zájmu." S novým promotérem WRC ale Capito počítat nemůže. "Minulou sezonu jsme jim nechali jako učednický rok, ale teď už něco očekáváme. Ještě to nenaplňuje naše očekávání, ale uvidíme, jak se to vyvine."

Další možností, kde by se Volkswagen mohl prezentovat, by mohl být rallycross. To ale asi není až tak aktuální, jak vysvětluje Capito: "Jsou to dvě rozdílné kategorie, které mají obě své opodstatnění." Jost Capito ale dodává, že VW se v rallycrossu prezentuje přes partnery. "Dáváme jim technické informace a když je to nutné, tak mohou použít i naše zdroje jako testovací stolice. Je to ale skvělý sport a i když tam nejsme oficiálně, tak tam máme nohu ve dveřích."

Aktuální technická pravidla pro vozy specifikace World Rally Car platí do konce roku 2016. Momentálně také začínají první diskuse o tom, jak bude MS v rally vypadat v letech 2017 až 2019. "Pokud to prodloužíme, tak do roku 2016. Ale dále to bude záležet na tom, jak budou probíhat diskuse, jaké přijdou technologie a jaký se bude používat druh auta."

S prvními testy Toyoty Yaris WRC (více zde a zde) se zase začlo hodně přetřásat téma možnosti využití hybridních technologií. Šéf FIA, Jean Todt, tyto technologie ohlašoval už na rok 2015, doposud ale nebylo nic rozhodnuto. "Tyto nápady jsou pořád. Ale my potřebujeme pořádnou diskusi s FIA a dalšími výrobci, co by to znamenalo pro MS. Bude hodně záležet na tom, čeho tím dosáhneme. Ale jsme optimističtí a myslíme, že rozhovory s Bernardem Niclotem [technický ředitel FIA] a jeho týmem budou dobré."

Vytisknout

Diskuze: VW se zamýšlí na svojí budoucností v rallysportu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan

Tým ŠKODA usiluje o velikonoční překvapení

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud