Neuville vidí u Hyundai zlepšení: i20 WRC se v těžkých podmínkách chovala dobře

iM2, 8. dubna 2014, 10:17 Google+

S napětím byl očekáván výkon Hyundai Motorsport v Portugalsku. Šlo totiž o první soutěž ve stabilních podmínkách. A výsledek? Sordo zajel dva nejrychlejší časy, Neuville přidal jeden. Všimli jsme si ale také toho, že pneumatiky na Hyundai i20 nevydržely tolik, co třeba na Volkswagenu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Neuville, Thierry

Neuville, Thierry | foto: Facebook (Hyundai Motorsport)

Sdílejte článek

Potenciál i20 WRC se ukázal především v pátek, kdy posádky zajely všechny tři nejrychlejší časy: "Pro nás to byl smíšený den, odpolední sekce určitě vyšla lépe. Autu jsem více věřil, v servisu jsme zapracovali na nastavení i20 WRC a také jsme dobře zvolili pneumatiky. Jeli jsme na tvrdé směsi a ihned jsem cítil zlepšení. 

Díky tomu jsme také zvýšili tempo - nejrychlejší čas na RZ6 byl samozřejmě skvělý," ohlíží se za pátkem Thierry Neuville. V sobotu se držel Belgičan v TOP5, jenže pak trefil velký kámen, který poškodil auto: "Dopoledne jsem byl hodně spokojený, dařilo se mi pokračovat v tempu z pátku. Netlačil jsem na to ale nijak moc, chtěl jsem pošetřit měkké pneumatiky.

Bohůžel na dlouhé RZ12 došlo k poškození zavěšení auta. Do servisu zbývaly ještě dvě zkoušky, na kterých jsem pochopitelně ztratil hodně času," lituje zaváhání jezdec. V neděli na poslední vložce přišel Thierry o pohon přední nápravy, což vyústilo ve ztrátu pozice ve prospěch Martina Prokopa: "Byla to pro nás těžká rally, ale dokázali jsme pořád bojovat a z Portugalska si odvážíme i pozitiva.

Nejrychlejší časy z pátku jsou pochopitelně vrcholem soutěže. S výkonnosti auta jsem byl i za těžkých podmínek spokojen. Soutěž jsme začli opatrně, ale se změnou nastavení jsme zrychlili. Problém s pohonem znamenal, že jsem v Power Stage nemohl útočit. Dojeli jsme ale do cíle, což byla priorita. S pokrokem od začátku sezony můžeme být spokojeni. Celkově to byla dobrá rally a myslím, že s každou další soutěží si budeme věřít víc a víc."

Vytisknout

Diskuze: Neuville vidí u Hyundai zlepšení: i20 WRC se v těžkých podmínkách chovala dobře

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loga

Rozepře mezi továrními týmy a promotérem vyřešena

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud