Hirvonen: Jsem na to příliš starý, FIA by mi měla dát gumy navíc

iM2, 8. dubna 2014, 13:10 Google+

S druhým místem z Portugalska může být Mikko Hirvonen spokojený. Ale kdyby měl Fin k dispozici více gum, než mu a všem ostatním samozřejmě také dovolují pravidla, tak by byl schopen možná získat i víc.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V poslední třetitě Rally Portugal Mikko Hirvonen zvolnil. Za touto faktickou rezignací na boj s Ogierem o vítězství stály až moc opotřebované gumy. Ogier mohl jet stále naplno, Hirvonen musel zvolnit, aby se vyvaroval možnému defektu. Tím se ale připravil o možnost zabojovat o vítězství. "Gumy byly nejvěším problémem. V pátek jsme využili měkké gumy. Večer mi [Sébastien] Ogier řekl, že jsem učinil chytřejší rozhodnutí, ale teď už si nejsem tak jistý. Na těch gumách jsem ukázal, co jsem mohl. Šlo to dobře a po těžkém začátku sezony jsme si vyjeli druhé místo. To mě povzbuzuje pro zbytek sezony," řekl v cíli Mikko Hirvonen.

Za celým problémem s gumami z Portugalska stojí další změna pravidel. Letos musí jezdci MS podle tohoto pravidla ujet s jednou sadou méně a během závodu mohou opět použít až 24 gum. Pro výběr je k dispozici 24 gum s tvrdší směsí a 16 měkčích. Během celé rally je ale dovoleno jen pět změn gum, což je o jedno méně než vloni. Výsledkem je, že každá guma musí zvládnout větší kilometráž než vloni. 

V Portugalsku byly používány především měkké gumy. Ale vzhledem k velkým dešťům zkraje týdne nebyla všechna místa na trati suchá a byla z části blátivá. Sébastien Ogier se se situací zvládl vypořádat bravůrně, což přiznal i Hirvonen: "Je pravdou, že to s gumami dobře zvládá. Já jsem ale už až moc starý, abych se učil nové triky jako tento. Proto si myslím, že by  FIA měla popřemýšlet nad tím, jestli mi nedát jedny gumy navíc."

"Samozřejmě, že jsme chtěli bojovat o vítězství a být vepředu. Na začátku to šlo, ale musíme udělat ještě něco víc, aby se nám to podařilo v průběhu celých tří dní. Vždy se můžete zlepšovat ve všech oblastech. Jsem ale hodně spokojený, protože auto fungovalo hodně dobře a čím více kilometrů v něm mám, tím se cítím spokojenější. Pokud to vše půjde dobře, tak vím, že mám na dobré výsledky." Může tedy vyhrát v Argentině? "To je každopádně cílem."

Vytisknout

Diskuze: Hirvonen: Jsem na to příliš starý, FIA by mi měla dát gumy navíc

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Neuville, Thierry

Neuville vidí u Hyundai zlepšení: i20 WRC se v těžkých podmínkách chovala dobře

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud