Henning Solberg předvedl sympatický výkon a bral body za 5. místo

iM2, 10. dubna 2014, 19:36 Google+

Bez jakéhokoliv testu dokázal Henning Solberg získat páté místo na šotolinové soutěži, když na nezpevněném povrchu jel naposledy před dvěma lety.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Henning - Minor-Petrasco, Ilka

Solberg, Henning - Minor-Petrasco, Ilka | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Nor Henning Solberg a jeho Rakouská navigátorka, Ilka Minorová, mohli být v Portugalsku spokojení. Zvládli jak nástrahy počasí, tak i těžkých šotolinových cest a po bezchybném výkonu dojeli do cíle na krásné páté pozici. Po sněhové soutěži ve Švédsku to byla pro staršího z bratrů Solbergů letos teprve druhá soutěž. Zkušený jezdec vsadil opět na kombinaci pneumatik Pirelli a vozu Ford Fiesta RS WRC. 

Přitom se jednalo o jeho první soutěž na šotolině od Wales Rally GB od roku 2011. Tehdy tato dvojice dojela třetí. I tentokrát zajížděl 41letý soutěžák slušné časy už od začátku, v RZ3 ale přišel defekt. "Bylo to samozřejmě zklamání, ale může se to stát každému," řekl Henning Solberg po pátku, který zakončil jako sedmý. "Můj plynový pedál byl tlačen nohou až na podlahu. Slibuji, že to budu dělat i nadále!"

Co řekl, to udělal, po sobotních zkouškách byl už pátý. Několikrát probíraná ošemetná sobotní volba gum byla ošidnou i pro něj. "S tím blátem jsme měli trochu problém, protože jsme jeli na tvrdších gumách. Na poslední RZ navíc nebylo něco v pořádku s ruční brzdou. I přesto jsem spokojen a pojedu až do konce na plný plyn." To byla slova Solberga po sobotě. 

Nakonec mu pátá příčka patřila i v cíli: "S naší prací o tomto víkendu jsem hodně spokojený. Poprvé za dva roky jsem jel s WRC na šotolině a s naší rychlostí jsem velmi spokojen. Jsem si ale jistý, že bych mohl jet ještě rychleji. Jsem už starší člověk, ale jsem vysoce motivovaný. Dejte mi nějaké testy a pak budu moci zase tyto mladíky porážet!"

Vytisknout

Diskuze: Henning Solberg předvedl sympatický výkon a bral body za 5. místo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Monte Carlo

Ostberg po soutěži s nudným plánem nakonec třetí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud