Patová situace u Peugeotu: Tým si láme hlavu nad problémy

iM2, 22. dubna 2014, 09:22 Google+

Pro Peugeot se stal 'výlet' do Irska noční můrou. Obě 208 T16 odpadly pro problémy s motorem. Technici zatím neznají přesné důvodu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meeke, Kris - Patterson Chris

Meeke, Kris - Patterson Chris | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

První start 208 T16 přišel hned při prvním startu v Řecku, teď v Irsku však tovární Peugeot zažil dvojitý výpadek. U týmu se teď 'kouří z hlav inženýrů', zdá se totiž, že pod kapotou auta je až moc horko. O těchto problémech se přitom spekuluje už od podzimu.

Francouzi se rozhodli jít odlišnou cestou než M-Sport. Ten vycházel ze základního motoru 2,0l, kterému snížil objem na 1,6l, u PSA se stavělo ze základního bloku 1,6l. To znamená menší tloušťku stěny a užší chladící kanálky. Pokud by byla chyba již v základní koncepci, pak by Peugeot čekaly těžké časy, protože pravidla R5 neumožňují po homologaci prakticky žádný vývoj, respektive jen velmi omezený.

V Irsku odstoupil Kevin Abbring podle původních zpráv poté, co zničil chladič po jednom z tvrdých přistání. Zajímavé přitom je, že bývalý junior VW si nevzpomíná, že by s autem kdekoliv tvrdě přistál a ani tým tuto informaci oficiálně nepotvrdil. Vlastní zavinění v rozhovorech popřel: "Nikde jsme tvrdě nedopadli."

Oprava auta již nebyla možná. V zákulisí se ale šuškalo o tom, že Peugeot neměl s sebou dostatek náhradních dílů a mladý Holanďan musel odstoupit ve prospěch domácího a v soutěži v té době ještě pokračujícího Craiga Breena.

Ten měl ještě po první etapě reálnou šanci na vítězství, když byl s malou ztrátou druhý. Avšak i pro něj skončila rally předčasně. Na první zkoušce první etapy musel i on auto odstavit - oficiálně kvůli vadnému senzoru. Už po první etapě se ale kolem auta Breena sešlo spousta mechaniků, kteří oficiálně opravovali poškozenou převodovku.

Vytisknout

Diskuze: Patová situace u Peugeotu: Tým si láme hlavu nad problémy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Hvězdy světového rallysportu míří do Českého Krumlova

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud