Dočkáme se na tratích RZ "zastávek v boxech"?

iM2, 18. června 2014, 20:12 Google+

Je tu další novinka v diskuzích ohledně budoucnosti a možných novinek v MS v rally - v brzké budoucnosti bychom se totiž na dlouhých zkouškách mohli dočkat jakýchsi zastávek v boxech, na kterých by byly jezdcům vyměněny pneumatiky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
M-Sport WRT

M-Sport WRT | foto: M-Sport

Sdílejte článek

Tento nápad přichází přímo z řad výrobců. Ti totiž už léta zlepšují bezpečnost aut, ale ruku v ruce s poklesem alokovaných gum pro jednotlivé vozy vzrůstá riziko pro jejich posádky. V poslední době tak můžeme poměrně často vidět, jak jezdci dorazí do cíle RZ s takřka úplně roztrhanými gumami. Na druhou stranu se ale poslední dobou tlačí na to, aby na soutěžích byly extrémně dlouhé cesty (na Sardinii měl nejdelší z nich přes 56 km). 

Zodpovědné osoby teď tedy začaly uvažovat o možnosti výměny gum během zkoušky. V Itálii třeba tento návrh padl na úrodnou půdu, místní pořadatelé už totiž uvažují, jak by prodloužili zkoušku Monte Lerno až na nějakých 80 km a v její polovině by udělali zastávku, kde by byly jezdcům vyměněny gumy. "Udělali bychom to v nějaké vesničce, aby fandové a přihlížející mohli být u toho," řekl na tento návrh místní organizátor, Antonio Turitto

Čas by se během této zastávky ovšem nezastavoval. V konečném důsledku by tak nehrála roli jen zručnost jezdce, ale i jeho mechaniků. Tedy podobně jako ve Formuli 1. Na FIA se tímto návrhem zabývali již vloni a dál o něm již nechtějí veřejně mluvit. Manažerka MS, Michele Moutonová, se nechala pouze slyšet, že je celé věci otevřená. Možná si při tom vzpomněla na svoje aktivní léta, kdy tovární tým Lancie měnil kola na jedné z RZ Rally Monte Carlo (na videu níže) a konkurenci tím tehdy poměrně dostal.

Vytisknout

Diskuze: Dočkáme se na tratích RZ "zastávek v boxech"?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally šumava

Nabitý program Pecha s Uhlem

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud