Ford si o víkendu připsal zajímavý rekord

iM2, 30. června 2014, 00:29 Google+

Ford v MS v rally sice oficiálně nepůsobí, ale o to působivější je následující statistika - 55% z 71 účastníků soutěže v Polsku pilotovalo závodní speciál Fiesta. Ford, potažmo M-Sport, tak překonal loňský rekord z Portugalska, kdy na startu bylo 49% Fiest.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
M-Sport WRT

M-Sport WRT | foto: M-Sport

Sdílejte článek

Na víkendové soutěži v Polsku byla Fiesta zase jednou vidět - více jak polovina startujících totiž využívala jednu ze závodních variant tohoto vozu. Čísla hovoří jasně - 39 z 71 přihlášených aut mělo ve znaku logo Fordu. To odpovídá 55%, což je ještě o něco více, než co jsme mohli vidět vloni v Portugalsku (49%). Jedná se tak o zajímavý rekord pro Ford, který se ovšem v MS oficiálně neprezentuje, takže spíše pro M-Sport.

Fiest v nejvyšší specifikaci WRC jsme mohli na startu v Polsku vidět hned 7. V kategorii WRC2 jsme mohli vidět hned tři druhy Fiesty - Fiesta Super 2000, Fiesta RRC (Regional Rally Car) a Fiesta R5 - celkem však 12 speciálů (RRC a S2000 po dvou exemplářích a zbytek R5). 

Takto to letos vypadalo v Portugalsku, Fiesta kam oko dohlédne...

Dalších 12 vozů se na start postavilo v rámci M-Sportem iniciované DMACK Trophy. Zde se využívají Fiesty ve specifikaci R2. Jedná se o vozy s 1,6 litrovými čtyřválcovými motory, jejich váha je 1030 kg a mají asi 170 koní. Ty jdou přes pětistupňovou sekvenční převodovku pouze na přední nápravu. Navíc byly ve startovním poli další čtyři Fiesty ve specifikaci R2.

Nicméně tento rekord bojům na absolutní špičce nijak nepomohl a v Polsku Fiesty RS WRC v rukou žádného jezdce na konkurenci v podobě Volkswagenu, Citroënu a Hyundai spíše nestačily. Na druhou stranu výsledek netvoří jen auto, ale i jezdec a také potřebná dávka štěstí.

Vytisknout

Diskuze: Ford si o víkendu připsal zajímavý rekord

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Ford Fiesta R5

V Mladé Boleslavi je již vše připraveno ke startu Rally Bohemia.

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud