Polští pořadatelé reagují na kritiku

iM2, 2. července 2014, 22:06 Google+

Plán rychlostních zkoušek Polské Rally byl z mnoha stran kritizován, především zkoušky v Litvě neodpovídaly standardu WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Atkinson, Chris - Prevot, Stephane

Atkinson, Chris - Prevot, Stephane | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

Jaroslaw Noworol, pořadatel Rally Poland, odpověděl na kritiku plánu zkoušek na jeho rally. Sedmý závod kalendáře MS byl jezdci i šéfy týmu kritizován za to, že jednotlivé dny trvaly až 18 hodin a zkoušky byly místy až moc náročné. Noworol ale vidí sportovní a komerční omezení MS jako největší důvod této kritiky.

První dlouhá etapa musela být nakonec díky podmínkám na RZ5 zkrácena. Zkoušky osm a devět byly nakonec zrušeny úplně, protože na písčitých testech v Litvě byly po prvních průjezdech až moc velké koleje. Díky tomu se z původně plánovaných 90 kilometrů v Litvě neodjelo až 60. "Mně jdou na nervy lidé, kteří dozíraly na zkoušky v Litvě," řekl jezdec Citroënu, Kris Meeke. "Co dělali? Byli na dovolené? Mohli do země jen zasunout kovové tyče, abychom věděli, že to není vhodné. Zničili to pro nás, fanoušky a lidi v Litvě."

Jaroslaw Noworol na to odpovídá: "Máme dohodu s promotérem a FIA, že naše soutěž bude ve dvou zemích - v Polsku a v Litvě. My jsme tuto dohodu dodrželi. Litva byla za svůj čas v jejich zemi zodpovědná. Navrhli nám tratě, ale vzdálenosti byly až moc velké." Pořadatelé by měli minimálně 25% kilometráže soutěže připravit jako soutěžních. V Polsku to ale bylo jen 21%. Proto byly zkoušky v Litvě tak blízko hranicím. 

Noworol říká, že by pořadatelé chtěli v souvislosti se zkouškami v Litvě mluvit s FIA a WRC Promoterem. Není přitom jisté, že si svoje místo udrží i pro příští rok. Zástupce společnosti WRC Promoter, Oliver Ciesla, říká: "Když děláme podobné věci, tak to děláme proto, abychom soutěž dostali blíže divákům. 

Když to má cenu, pak dodatečné náklady a velkou snahu akceptujeme. Teď nás čeká další kolo rozhovorů a budeme situaci posuzovat." Noworol doplňuje: "Vím, jak to týmům šlo. I my jsme museli tvrdě spoustu hodin pracovat. Pokud by se Rally Poland měla jet jenom v Polsku, pak bychom ji museli změnit."

Vytisknout

Diskuze: Polští pořadatelé reagují na kritiku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Janota, Miroslav

Hájek Rally Team na Rally Bohemia s Fulínem a Janotou

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud