M-Sport s faceliftovanou Fiestou ve Finsku, Citroën pro rok 2015 s novým motorem

iM2, 7. července 2014, 15:31 Google+

U M-Sportu i u Citroënu se tvrdě připravují na další homologační stupeň aktuálních vozů specifikace WRC. Oba týmy chtějí zapracovat především na motorech.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo | foto: M-Sport

Sdílejte článek

Nelichotivá finanční situace koncernu PSA, pod který patří také Citroën, vyvolávala otazky ohledně učinkování jejich továrního týmu ve WRC. Pro letošek se ale partě lidí koleme Yvese Mattona podařilo zajistit program jak ve WRC, tak i ve WTCC. Podobně by tomu mělo být i příští rok

Yves Matton, šéf týmu Citroën Total Abú Dhabí WRT, řekl: "V této sezoně nevyužijeme žádný z žolíků [ani na motor ani na šasi], protože pro rozhodující změnu na motoru by žolík nestačil. V roce 2015 homologujeme nové auto s novým motorem. Pohonné ústrojí, které jsme postavili pro WTCC je komplentě nové a bude v příští sezoně využito také v rally autě. Pak budeme něco měnit ještě na podvozku, hnacím ústrojí a převodovce a to už kvůli znovu povoleným pádlům pod volantem."

"Citroën bude v roce 2015 zcela jistě opět bojovat na čele. Věděli jsme, že tato sezona s účastí ve dvou mistrovstvích pro nás bude obtížná. I proto jsou cílem našeho jezdeckého dua podia. Oba se musí hlavně seznámit s týmem i tratěmi. Jsem si ale jistý, že ve druhé polovině sezony se toho od Madse i Krise ještě můžeme mnoho dočkat."

M-Sport od oznámení o konci tovární podpory ze strany Fordu bojuje proti ostatním týmům jako soukromník. Jeho tým ale představí ve Finsku několikrát odkládaný facelift Fiesty RS WRC, avšak "jenom na vozech Mikka a Elfyna." Velké množství zákazníků ale hned Malcolm Wilson uklidnil: "Facelift ale automaticky neznamená větší výkon." Velkou změnu ve výkonu očekává Wilson až příští rok: "Vždy jsem říkal, že my jako M-Sport musíme mít rallyový program, už jen proto, abychom ukázali naši výkonovou schopnost."

"Je ale také jasné, že kompletně nový vývoj pro rok 2015 si jako soukromý tým nemůžeme dovolit. Určitě budeme něco dělat na motoru, s našimi partnery už jsme si stanovili, u kterých komponent máme největší potenciál. V ostatních oblastech jsou stále detaily, na kterých můžeme ve slušných nákladech něco dělat. Zvláště na podvozku můžete stále to anebo to najít. Klidový stav v motorsportu znamená ihned propad."

Vytisknout

Diskuze: M-Sport s faceliftovanou Fiestou ve Finsku, Citroën pro rok 2015 s novým motorem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Citroën

Vrátí se Räikkönen do WRC?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud